Vacature: klassendocenten IMC Weekendschool Nijmegen

11-07-2017

IMC Weekendschool Nijmegen zoekt klassendocenten (betaald)

Op IMC Weekendschool komen nieuwsgierige leerlingen leren over de wereld van later. Ben jij net zo nieuwsgierig naar jouw kwaliteiten, verschillende vakgebieden en de wereld om je heen als onze leerlingen en gastdocenten? Kan jij vanuit deze nieuwsgierigheid de ontmoeting tussen de leerlingen en gastdocenten begeleiden? Kom dan als klassendocent IMC Weekendschool versterken!

IMC Weekendschool

Op IMC Weekendschool ontmoeten jongeren van 10 tot 14 jaar uit aandachtswijken inspirerende professionals in ervaringsgerichte lesprogramma’s. Van advocaten en architecten tot politici en musici. Elke zondag ervaren zij hoe deze professionals werken en mogen de leerlingen in hun schoenen staan. Hoe bereidt een chirurg zich voor op een urenlange operatie? Hoe bestuur je een hijskraan? Waar wordt een chef-kok blij van? En hoe gaat een rechtszaak in zijn werk?

Op de weekendschool ontdekken leerlingen in drie jaar tijd hun eigen kwaliteiten en krijgen zij meer zelfvertrouwen. Hoe? Door nieuwsgierigheid, doorzettingskracht en eigen inbreng te stimuleren. Door te werken aan vaardigheden als je mening geven, presenteren en samenwerken. En ze door vele inspirerende ontmoetingen een rijk beeld van de samenleving te geven. Waarom? Zodat leerlingen van IMC Weekendschool bewuste keuzes kunnen maken voor studie en beroep op basis van hun eigen interesses en capaciteiten.

Voor seizoen 2017-2018 zijn wij op zoek naar twee klassendocenten.

Taken & verantwoordelijkheden

• Je staat iedere zondag van 09:00u tot 16:00u paraat (behalve tijdens de schoolvakanties); daarnaast besteed je een klein gedeelte van je uren aan evaluatie, voorbereiding en training
  • Je bent op zondag de docent van ca. 20 leerlingen in je eigen klas en bent samen met de jaarcoördinator verantwoordelijk voor de gehele jaargroep
  • Jouw pedagogische visie zet je in voor een veilige en positieve sfeer binnen je klas
  • Je ondersteunt en begeleidt vrijwilligers en de gastdocenten bij de uitvoering van de les
  • Je stimuleert, motiveert en enthousiasmeert leerlingen, gastdocenten en vrijwilligers en maakt de vertaalslag tussen de gastdocenten en de leerlingen
  • Je reflecteert op de lesprogramma’s, de leerlingen en je eigen functioneren
  • Je vindt het belangrijk tijd te besteden aan je persoonlijke ontwikkelingen d.m.v. training en intervisieBenieuwd geworden naar ons? Wij ook naar jou! Laat ons weten wie jij bent en wat jij komt toevoegen aan onze organisatie.. Stuur je motivatie met CV voor 31 augustus naar Jeannine Boset (jeannine.boset@weekendschool.nl) o.v.v. sollicitatie klassendocent IMC Weekendschool Nijmegen

Aanstelling vindt plaats op basis van een contract voor bepaalde tijd. Het salaris is ingeschaald in functiegroep B , € 2.022 o.b.v. 40 urige werkweerk.. Startdata zijn 17 september (klassendocent jaar 3)en 28 oktober (klassendocent jaar 1).  Een meeloopdag kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.