Vrijwilligers gezocht: eerste hulp bij huiswerk (Amsterdam)

14-11-2017

Op IMC Weekendschool zitten leerlingen die meer over de wereld, allerlei beroepen en hun mogelijkheden willen weten. De derdejaars leerlingen (12-13 jaar) van IMC Weekendschool Amsterdam West zitten nu ook in de brugklas van de middelbare school en zoeken op zondag in nov/dec van 10:45 tot 12:15 daarom extra hulp bij hun huiswerk.

Waarom?

Als huiswerkbegeleider help je deze leerlingen in hun overgang van basisschool naar middelbare school. Ze hebben niet alleen vragen over de nieuwe lesstof, maar ook over plannen en andere schoolvaardigheden. Voor veel leerlingen is de periode tot de kerstvakantie flink wennen en soms ook stressvol. Wij zoeken daarom enthousiaste vrijwilligers die (het liefst structureel) deze groep leerlingen willen helpen met hun huiswerk en vragen op onze leslocatie.

160410 IMCWS AW12 Bedrijfseconomie 1 (KPMG) (14)

Hoe kan jij helpen?

• Leerlingen (12-13 jaar oud) helpen bij hun eigen vragen en huiswerk. Ze nemen zelf boeken en schriften mee.
  • Samen met de 10-15 leerlingen (die vrijwillig komen) en andere begeleiders zorgen voor een fijne werksfeer.
  • Contact houden met de weekendschool-coördinator/docent (aanwezig op de leslocatie) en hulp vragen wanneer nodig.

Tijd & locatie:

• 19, 26 nov, 3, 10, 17 dec 2017
  • 10:30-12:30 incl. voorbereiding en opruimen
  • Postjesweg 1, Amsterdam

Aanmelden of vragen? Neem contact op met Wilco Kalff:

• wilco.kalff@weekendschool.nl

Hier maken we toekomst

Wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, haalt het meeste uit zijn leven. Daarom laten wij nieuwsgierige jongeren (10-14 jaar) uit Amsterdam West en Nieuw-West elke zondag drie jaar lang kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. Zoals bij Journalistiek, Architectuur, Recht, Geneeskunde, Theater en tien andere vakken. Om leerlingen te ondersteunen in de overgang van basisschool naar middelbare school bieden wij onze derdejaars leerlingen hulp bij huiswerk en schoolvragen aan.

IMC Weekendschool Geneeskunde 2015 SLAZ1 (13)