Gezocht: Jaarcoördinator voor onze vestiging in Amsterdam Noord

11-04-2018

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij net als onze leerlingen nieuwsgierig naar de wereld om je heen? En ben je op zoek naar inspirerende ontmoetingen tussen leerlingen, gastdocenten en partners?

Wij zoeken een jaarcoördinator voor het eerste jaar voor onze vestiging in Amsterdam Noord (24 uur per week)

Over IMC Weekendschool IMC Weekendschool is een school die aanvullend onderwijs biedt aan gemotiveerde jongeren. Op IMC Weekendschool laten we nieuwsgierige jongeren uit de armste wijken drie jaar lang elke zondag kennismaken met inspirerende gastdocenten en hun uiteenlopende vakgebieden. In drie jaar tijd krijgen de kinderen les van journalisten, artsen, kunstenaars, architecten, rechters, ondernemers etc. Want wie kan er nou leuker over zijn of haar beroep vertellen, dan iemand die er zelf dolenthousiast over is? IMC Weekendschool biedt ervaringsgericht onderwijs Onze leerlingen leren door te doen. Ze snijden in organen, presenteren het nieuws en maken hun eigen krant, bouwen hun droomhuis en spelen een rechtszaak na in de rechtbank. Zo geven wij leerlingen een bredere blik op de wereld, die zij van thuis uit niet altijd meekrijgen.

IMC Weekendschool Amsterdam Noord In Noord bruist het, leeft het, is alles in ontwikkeling en beweging. Onze leerlingen komen uit alle verschillende hoeken van Noord. Het rijke, en soms tegenstrijdige, palet van Noord zien we terug in onze leerlingen: een gezonde honger om te leren, te ontwikkelen en te groeien. Maar ook recht voor z’n raap, aanpakkers met het hart op de tong, puur, betrokken en hecht.

Onze vestiging heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep bestaat uit twee klassen van ongeveer 23 leerlingen. We werken wij met een jong, creatief en gedreven team. Wij dromen groots, zijn in ontwikkeling en zetten praktische stappen om onze doelen te bereiken. Wij verwachten van onze nieuwe collega hetzelfde.

Per 1 augustus zijn we op zoek naar een creatieve en kritische jaarcoördinator voor onze eerste jaar in Amsterdam-Noord.

Jaarcoördinator  Je werkt 2 dagen op ons lokale kantoor in Noord en/of op ons hoofdkantoor in Zuid. Op zondag ben je op onze leslocatie aanwezig en verantwoordelijk voor jouw jaar (i.s.m. klassendocent).

Voorbeeld van werkzaamheden:

• Aansturen van de lessen op zondag
  • Contact onderhouden met leerlingen en hun ouders
  • Opzetten en vormgeven van vakken, bewaking van de kwaliteit van het onderwijsprogramma in samenwerking met het team
  • Werven, instrueren en begeleiden van gastdocenten, klassendocenten, stagiairs en vrijwilligers
  • Vergroten en versterken van het huidige netwerk van gastdocenten en partners
  • Samenstellen van een eigen jaargroep d.m.v. een selectieprocedure

Wat bieden wij jou? Een zelfstandige en creatieve baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor de jongeren en hun ontwikkeling. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen. Eigen ideeën en projecten worden in ons team aangemoedigd en we denken graag mee hoe we je kunnen ondersteunen in het realiseren van jouw plannen.

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, ingaand op 1 augustus 2018. Het  salaris voor deze functie is ingeschaald in functiegroep 3. Alle nieuwe jaarcoördinatoren starten met een salaris van € 2.385 op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons? Je bent een goede organisator die helder communiceert met zowel collega’s, gastdocenten en partners, ouders en natuurlijk de leerlingen. Je werk bestaat voor 2/3 uit organiseren. Je hebt dan ook overzicht , raakt niet snel in de stress en bent goed in het organiseren van meerdere activiteiten tegelijkertijd. Je wordt aangesproken op je eigen ondernemerschap, creativiteit en zelfstandigheid. We zijn op zoek naar iemand met een kritische blik die ons programma inhoudelijk nog sterker kan maken. Je bent bereid op zondagen te werken (behalve in de schoolvakanties) Je bent het liefst woonachtig in Amsterdam en/of je hebt een netwerk in Amsterdam.

Solliciteer! Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan jouw motivatie en CV voor maandag 7 mei 2018 naar sollicitatie@weekendschool.nl.

Voor vragen kun je terecht bij locatiemanager Jotte Hof bereikbaar op zondag, dinsdag, woensdag en donderdag op 06 11 322 067 of per mail: jotte.hof@weekendschool.nl

Procedure:

Ronde 1: Sollicitatiegesprekken IMC Weekendschool (22 en 24 mei)

Ronde 2: Assessment op zondag  – (2 kandidaten zondag 3 juni )

Ronde 3: Afsluitend gesprek – ( 2 kandidaten 7 juni)

Op 7 juni maken wij onze keuze bekend en volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek