Gezocht: Klassendocenten voor onze vestigingen in Amsterdam

11-04-2018

Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en net zoals onze leerlingen op zoek naar inspirerende ontmoetingen? Heb jij ambities om docent te worden van jouw eigen klas?

Wij zoeken nieuwe klassendocenten voor onze vestigingen in Amsterdam (8 uur per week)

Over IMC Weekendschool IMC Weekendschool is een school die aanvullend onderwijs biedt aan gemotiveerde jongeren. Op IMC Weekendschool laten we nieuwsgierige jongeren drie jaar lang elke zondag kennismaken met inspirerende gastdocenten en hun uiteenlopende vakgebieden. In drie jaar tijd krijgen de kinderen les van journalisten, artsen, kunstenaars, architecten, rechters, ondernemers etc. Want wie kan er nou leuker over zijn of haar beroep vertellen, dan iemand die er zelf dolenthousiast over is? IMC Weekendschool biedt ervaringsgericht onderwijs Onze leerlingen leren door te doen. Ze snijden in organen, presenteren het nieuws en maken hun eigen krant, bouwen hun droomhuis en spelen een rechtszaak na in de rechtbank. Zo geven wij leerlingen een bredere blik op de wereld, die zij van thuis uit niet altijd meekrijgen.

Per vestiging hebben wij drie jaargroepen. Iedere jaargroep bestaat uit twee klassen van 20-25 leerlingen. Wij zoeken een startend docent die de weekendschool goed begrijpt en een klas wil begeleiden tot hun diploma-uitreiking.

Per september 2018 zijn we op zoek naar klassendocenten voor onze groepen in Amsterdam-Noord, Zuidoost en West. .

De leerlingen Als klassendocent geef je leiding aan een klas Onze leerlingen zijn nieuwsgierig, hebben veel energie, stellen heel veel vragen en hebben hun hart op de tong.

Jouw functie bestaat uit de volgende werkzaamheden:

• Je bent op zondag docent van maximaal 25 leerlingen in je eigen klas en bent samen met de jaarcoördinator verantwoordelijk voor de gehele jaargroep.
  • Je zorgt voor een veilige en positieve groepssfeer binnen je klas, in en rondom de leslocatie en op excursie. Je spreekt leerlingen aan op gewenst en ongewenst gedrag.
  • Je stuurt in de klas een team van vrijwilligers aan en ondersteunt/begeleidt de gastdocenten en begeleiders bij de uitvoering van de les.
  • Je bereidt iedere les voor aan de hand van een verkregen dagprogramma en telefonisch contact met de jaarcoördinator.
  • Je schrijft na iedere les een korte evaluatie en vult elk half jaar een leerlingvolgsysteem in. Je bent aanwezig bij 3 teamtrainingen die door het jaar heen worden georganiseerd.

Wat bieden wij jou?Je start per september 2018 en ontvangt een contract voor 2 jaar en +/- 7 maanden (t/m diplomering klas). Je krijgt per gewerkte zondag € 86,70 bruto betaald.Je staat graag voor een groep en communiceert helder met zowel jongeren als volwassenen. Je kunt zelfstandig een lesprogramma uitvoeren. Je beschikt over sterke pedagogische eigenschappen en je hebt oog voor alle leerlingen. Je kunt leerlingen en vrijwilligers begeleiden met humor. Je bent niet bang om in te grijpen in de les en verduidelijkt de communicatie tussen leerlingen, gastdocenten en begeleiders. Je improviseert waar nodig en raakt niet snel in paniek. Verder begrijp jij het concept en doelstellingen van IMC Weekendschool als geen ander en heb je aantoonbare ervaring met het zelfstandig begeleiden van een groep leerlingen. Je bent alle leszondagen beschikbaar en werkt iedere zondag van 9.00 tot 16.30 (behalve tijdens schoolvakanties)

Wat bied jij ons?     Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen.

Is dit jouw nieuwe bijbaan? Sta je te springen om onze nieuwe klassendocent te worden? Stuur dan voor 22 mei 2018 een goed verhaal over waarom we jou moeten kiezen samen met jouw CV naar: Jotte Hof jotte.hof@weekendschool.nl

Heb je vragen? Dan kun je bellen of mailen met Jotte: Tel: 06 11 322 067 / jotte.hof@weekendschool.nl