IMC Weekendschool Rotterdam Zuid zoekt klassendocenten

IMC Weekendschool Rotterdam Zuid zoekt meerdere klassendocenten

8 uur betaald per leszondag

Starten kan vanaf juni 2018

Wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, haalt het meeste uit zijn leven. Daarom laat IMC Weekendschool nieuwsgierige jongeren drie jaar lang kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. We richten onze lessen zo in, dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Dat worden ervaringen die bijblijven en de horizon verbreden. We stimuleren het lef van onze leerlingen en bieden hen een ijzersterk netwerk. Zo geven we hun de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn.

Ben jij net zo nieuwsgierig in verschillende vakgebieden en de wereld om je heen als onze leerlingen? Kan jij vanuit deze nieuwsgierigheid en eigen kwaliteiten de ontmoeting tussen de leerlingen en gastdocenten begeleiden? Kom dan als klassendocent IMC Weekendschool Rotterdam Zuid versterken!

IMC Weekendschool Rotterdam Zuid heeft drie jaargroepen (groep 7 PO, groep 8 PO en klas 1 VO) en een oud-leerlingen groep die ieder schooljaar groeit. Iedere jaargroep bestaat uit één of twee klassen. Wij zoeken voor verschillende jaargroepen een klassendocent.

Taken & verantwoordelijkheden

• Je volgt voor de zomervakantie een inwerktraject van een aantal (zon)dagen.
  • Je helpt mee met de werving en selectie van nieuwe leerlingen.
  • Je bent op zondag de docent van maximaal 22 leerlingen in je eigen klas.
  • Je bereidt iedere les voor aan de hand van een verkregen dagprogramma inclusief telefonisch contact met de jaarcoördinator.
  • Je voert het door de jaarcoördinator georganiseerde lesprogramma zelfstandig uit.
  • Je stuurt in de klas een team van vrijwilligers aan en ondersteunt/begeleidt de gastdocenten en begeleiders bij de uitvoering van de les.
  • Je stimuleert en verduidelijkt de communicatie tussen leerlingen en gastdocenten/begeleiders.
  • Je zorgt voor een veilige en positieve groepssfeer binnen je klas, in en rondom de leslocatie en op excursie.
  • Je spreekt leerlingen aan op gewenst en ongewenst gedrag.
  • Je houdt leerling ontwikkelgesprekken om de voortgang van leerlingen te monitoren.
  • Je schrijft na iedere les een evaluatie en vult elk half jaar een leerlingvolgsysteem in.
  • Je vindt het belangrijk tijd te besteden aan je persoonlijke ontwikkelingen d.m.v. training en intervisie. En je bent daarom aanwezig bij 3 teamtrainingen (dagdeel) die door het jaar heen worden georganiseerd.
  • Je werkt iedere zondag van +/- 09:00 tot 16:30 uur (behalve tijdens de schoolvakanties en feestdagen).

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

Aanstelling vindt plaats op basis van jaarcontract, met uitzicht op een verlenging voor een bepaalde tijd. Je krijgt per gewerkte zondag € 86,70 bruto betaald. Een meeloop dag met opdracht op een zondag in mei of juni is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Wat bied jij ons?

Je staat graag voor een groep en communiceert vlot met verschillende doelgroepen. Je kunt zelfstandig een lesprogramma uitvoeren. Je beschikt over sterke pedagogische eigenschappen en je hebt oog voor alle leerlingen. Je kunt vrijwilligers aansturen en motiveren. Je bent niet bang om in te grijpen in de les en verduidelijkt de communicatie tussen leerlingen, gastdocenten en begeleiders. Je improviseert waar nodig is en raakt niet snel in paniek.

Verder begrijp jij het concept en doelstellingen van IMC Weekendschool als geen ander en heb je aantoonbare ervaring met het zelfstandig begeleiden van een groep leerlingen.

Is dit jouw nieuwe bijbaan?

Sta je te springen om onze nieuwe klassendocent te worden? Stuur dan een goed verhaal over waarom we jou moeten kiezen samen met jouw CV naar sollicitatie@weekendschool.nl t.a.v. Thijs Mulder

Voor vragen neem je contact op met Thijs Mulder op 0615883599 / thijs.mulder@weekendschool.nl