IMC Weekendschool Tilburg zoekt klassendocent (betaald)

04-12-2017

Op IMC Weekendschool komen nieuwsgierige leerlingen leren over de wereld van later. Ben jij net zo nieuwsgierig naar jouw kwaliteiten, verschillende vakgebieden en de wereld om je heen als onze leerlingen en gastdocenten? Kan jij vanuit deze nieuwsgierigheid de ontmoeting tussen de leerlingen en gastdocenten begeleiden? Kom dan als klassendocent IMC Weekendschool versterken!

IMC Weekendschool

Op IMC Weekendschool ontmoeten jongeren van 10 tot 14 jaar uit achterstandswijken inspirerende professionals in ervaringsgerichte lesprogramma’s. Van advocaten en architecten tot dierenartsen en musici. Elke zondag ervaren zij hoe deze professionals werken en mogen de leerlingen in hun schoenen staan. Hoe bereidt een chirurg zich voor op een urenlange operatie? Waar wordt een journalist blij van? En hoe gaat een rechtszaak in zijn werk?

Op de weekendschool ontdekken leerlingen in drie jaar tijd hun eigen kwaliteiten en krijgen zij meer zelfvertrouwen. Hoe? Door nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen en eigen inbreng te stimuleren. Door te werken aan vaardigheden als je mening geven, presenteren en samenwerken. En ze door vele inspirerende ontmoetingen een rijk beeld van de samenleving te geven. Waarom? Zodat leerlingen van IMC Weekendschool bewuste keuzes kunnen maken voor studie en beroep op basis van hun eigen interesses en capaciteiten.

Taken & verantwoordelijkheden

• Je staat iedere zondag van 09:30u tot 16:00u paraat (behalve tijdens de schoolvakanties), daarnaast besteed je een klein gedeelte van je uren gedurende de week aan logboeken, evaluatie, voorbereiding en training (1,5 uur)
  • Je bent op zondag de docent van ca. 25 tweedejaars (11-12 jaar oud) in je eigen klas en bent samen met de jaarcoördinator verantwoordelijk voor de gehele jaargroep
  • Jouw pedagogische visie zet je in voor een veilige en positieve sfeer binnen je klas
  • Je ondersteunt en begeleidt vrijwilligers en de gastdocenten bij de uitvoering van de les
  • Je stimuleert, motiveert en enthousiasmeert leerlingen, gastdocenten en vrijwilligers en maakt de vertaalslag tussen de gastdocenten en de leerlingen
  • Je reflecteert op de lesprogramma’s, de leerlingen en je eigen functioneren
  • Je vindt het belangrijk tijd te besteden aan je persoonlijke ontwikkelingen d.m.v. training en intervisie

Benieuwd geworden naar ons? Wij ook naar jou! Laat ons weten wie jij bent en wat jij komt toevoegen aan onze organisatie. Maak je motivatie aan ons kenbaar met een brief, een video of kies een totaal andere vorm. Stuur je motivatie met CV voor vrijdag 8 december naar Chantal van Rijswijk o.v.v. sollicitatie klassendocent IMC Weekendschool Tilburg. Gesprekken zijn op dinsdag 12 of woensdag 13 december. Het verzorgen van een dagopening of een ander lesonderdeel op zondag 17 december kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

: chantal.vanrijswijk@weekendschool.nl

Je ontvangt een projectcontract; je blijft docent van deze klas totdat de leerlingen hun diploma krijgen. Per gewerkte zondag krijg je € 86,70 bruto betaald. Je start op 14 januari 2018. Kijk voor meer informatie ook op www.imcweekendschool.nl.