Vacature stage IMC Weekendschool Utrecht 2017-2018

23-08-2017

IMC Weekendschool Utrecht zoekt stagiaires

Vind je het leuk om op zondag een rol te krijgen in een klas vol met leerlingen die meer willen leren over de wereld en alle mogelijkheden daarin? Ben jij net zo nieuwsgierig naar beroepen en vakgebieden als onze leerlingen en gastdocenten? Kun jij zelfstandig, enthousiast én daadkrachtig met onze leerlingen werken? Dan is een stage bij IMC Weekendschool wat voor jou!

IMC Weekendschool heeft 3 uitdagende stageplaatsen beschikbaar voor studenten van diverse studies (o.a. CMV, Pedagogiek en Toegepaste Psychologie). Het gaat om stageplaatsen voor het schooljaar 2017-2018)

Vereiste studie

De stageplaatsen staan open voor studenten van diverse studies (o.a. CMV, Pedagogiek en toegepaste psychologie)

Stageperiode

Schooljaar 2017 – 2018 (elke zondag, behalve in de schoolvakanties)

Stageplekken

Er zijn in totaal 3 stageplekken beschikbaar

Omschrijving organisatie

Op IMC Weekendschool krijgen jongeren tussen 10 en 14 jaar de kans om nu al meer te leren over later. Elke zondag krijgen leerlingen van IMC Weekendschool ervaringsgericht les van inspirerende professionals over hun beroep en vakgebied. Tegelijkertijd werken ze aan vaardigheden, talenten en hun zelfvertrouwen. Deze leerlingen kunnen daardoor in de toekomst beter kiezen voor een opleiding of beroep en staan ze gemotiveerder in het leven. Het lesprogramma duurt bijna drie jaar. Er zijn in totaal 10 vestigingen in Nederland.

Meer informatie zie www.imcweekendschool.nl en diverse filmpjes op Youtube.

Omschrijving stageplaats en taken

Het gaat om een stage voor tenminste 8 uur per week op zondag (elke zondag behalve in de schoolvakanties). De jaarcoördinator van IMC Weekendschool stuurt op zondag de lessen aan. Dit houdt onder andere in het instrueren, faciliteren en begeleiden van gastdocenten, klassendocenten en vrijwilligers. De stagiair loopt eerst een periode mee. Daarna wordt in samenspraak een stage opdracht geformuleerd. Een opdracht kan zijn dat er uiteindelijk wordt toegewerkt naar het zelfstandig organiseren en leiden van een lesdag. Uiteraard speelt de omgang met de leerlingen hierbij een belangrijke rol.

IMC Weekendschool biedt ruimschoots mogelijkheden voor het ontplooien van eigen initiatieven. Als het je leuk lijkt om kinderen uit verschillende culturen te leren kennen en te begeleiden bij al deze bijzondere vakken, dan is deze plek iets voor jou.

Stagebegeleiding

Stagiaires worden op de vestiging begeleid door de betreffende jaarcoördinator. Er is ruimschoots mogelijkheid voor het formuleren van persoonlijke leerdoelen en het ontplooien van eigen initiatieven. Gedurende het schooljaar worden er verschillende intervisiebijeenkomsten georganiseerd waaraan stagiaires deelnemen.

Solliciteren

Interesse? Ben je een gedreven, leergierige en assertieve student? Om in aanmerking te komen voor een stageplaats dienen studenten een motivatie en CV te sturen naar utrecht@weekendschool.nl

Naar aanleiding hiervan worden zij uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.