IMC Weekendschool Amsterdam Noord is op zoek naar vrijwilligers!

03-07-2017

IMG_3412

IMC Weekendschool Amsterdam Noord is op zoek naar vaste begeleiders die gemotiveerde leerlingen van 10 tot 14 jaar willen begeleiden tijdens onze lessen.

Over IMC Weekendschool
IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren. De weekendschool biedt een driejarige opleiding voor jongeren gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis en het ontdekken van individuele interesses. Op de zondag maken deze jongeren kennis met uiteenlopende vakgebieden uit de wereld van cultuur, wetenschap en maatschappij. In drie jaar maken ze kennis met bevlogen professionals. Daarbij stimuleren we onze leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen en brengen we hen de vaardigheden bij die hen helpen hun doelen te bereiken. Elke les richten we zo in dat er momenten zij die de leerlingen bijblijven, die hun horizon verbreden en hen de drive geven om voor hun dromen te gaan. Na drie jaar hebben gediplomeerden toegang tot het IMC Alumni programma met een inspirerend vervolgaanbod, onderlinge uitwisseling, gerichte Masterclasses en concrete carrièrekansen.

IMC Weekendschool Amsterdam Noord heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep bestaat uit twee klassen van 20 leerlingen. Binnen IMC Weekendschool werken wij met een jong en gedreven team van 6 personen. Wij zoeken vaste begeleiders die ons team op zondag willen ondersteunen. .

Binnen het weekendschoolprogramma worden de leerlingen continu gestimuleerd om ‘meer te durven doen’ door hen persoonlijke successen te laten boeken. Dat gaat op veel verschillende manieren, maar persoonlijke aandacht is altijd de sleutel. Daarom zijn begeleiders onmisbaar bij de uitvoering van het weekendschoolonderwijs. Begeleiders worden gekoppeld aan een leerjaar en zijn betrokken bij de ontwikkeling van de leerlingen.

Wat is jouw rol?

Jouw rol is het zorgen voor een veilige en positieve groepssfeer binnen je klas, rondom de leslocatie en op excursie. Je spreekt leerlingen aan op gewenst en ongewenst gedrag Je voorziet leerlingen van positieve feedback, zodat hun enthousiasme en zelfvertrouwen toeneemt. Maar vooral is jouw rol meedoen met de les en in gesprek gaan met de jongeren. Iedere dag is anders. De ene dag krijg je les van een forensisch patholoog anatoom, de andere dag ben je een huis aan het ontwerpen op een architectenbureau.

Wat bieden wij jou?

Je bent onderdeel van een inspirerende en informele organisatie met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende  trainingen. IMC Weekendschool brengt een netwerk samen die voor iedereen interessant is. De leerlingen hebben hun hart op de tong en stellen verrassende vragen.

Interesse?

Neem dan contact op met Jotte Hof van IMC Weekendschool Amsterdam Noord: jotte.hof@weekendschool.nl en 06-11 322 067.