Missie, visie en aanpak

Onze missie en visie

De weekendschool heeft als centrale doelstelling dat jongeren geïnformeerd en gemotiveerd in het leven staan. Concreet wordt in het programma gewerkt aan drie doelstellingen:

• Toekomstperspectieven verbreden
  • Zelfvertrouwen vergroten
  • Versterken van verbondenheid met de Nederlandse samenleving

Zo wakkeren we de motivatie van jongeren aan. Want als je weet wat er later allemaal mogelijk is, ben je als leerling meer gedreven. Sterker nog: wie het lef heeft om zijn interesses, talenten en toekomstdromen te volgen, haalt méér uit zijn leven. Die vindt sneller zijn draai en draagt met meer plezier bij aan de samenleving.

Na de weekendschool willen we onze leerlingen blijven inspireren. Dit doen we met ons alumninetwerk, IMC Alumni. Dit netwerk biedt alumni aanvullende activiteiten om gemotiveerde keuzes te maken in school, stage en werk. Door middel van masterclasses en persoonlijke begeleiding wordt het intellectueel enthousiasme van alumni levend gehouden en verder gevoed. Alumni komen samen om elkaar te inspireren, voor professionele uitwisseling en om de jongeren generaties te enthousiasmeren.

Aanpak

Elk jaar volgen zo’n 1.000 nieuwsgierige jongeren uit achterstandswijken vrijwillig ons lesprogramma. Deze jongeren van 10 tot 14 jaar maken kennis met uiteenlopende vakgebieden uit de wereld van cultuur, wetenschap en maatschappij. In drie jaar maken ze in zo’n tachtig zondagen kennis met tientallen bevlogen professionals. Daarbij stimuleren we onze leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen en brengen we hen de vaardigheden bij die hen helpen hun doelen te bereiken.

Elke les richten we zo in dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Momenten die bijblijven, die hun horizon vergroten en hen de drive geven om voor hun dromen te gaan. Zo bieden we onze leerlingen inspiratie voor het leven.

Onze aanpak wordt steeds onderzocht en getoetst door onze afdeling Conceptbegeleiding, en door Research & Development.

DIT IS IMC WEEKENDSCHOOL