020 – 258 27 00 EN

Vacature: Conceptontwikkelaar IMC Basis

08-08-2017

Voor IMC Basis zijn we op zoek naar een Conceptontwikkelaar IMC Basis

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar mogelijkheden om leerlingen, vak-experts, bedrijven en het reguliere onderwijs met elkaar te verbinden? Ben jij een gedreven onderwijsondernemer die IMC Basis helpt groeien? Wij horen graag jouw verhaal!

 Over IMC Weekendschool

IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren. De weekendschool is begonnen in zogeheten sociaal economische achterstandswijken, maar wil model staan voor een onderwijsideaal voor alle jongeren. De weekendschool biedt een driejarige opleiding voor jongeren gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis en het ontdekken van individuele interesses. Op de zondag maken deze jongeren kennis met uiteenlopende vakgebieden uit de wereld van techniek, cultuur, maatschappij, zorg en het bedrijfsleven. In drie jaar maken ze kennis met bevlogen professionals. Daarbij stimuleren we onze leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen en brengen we hen de vaardigheden bij die hen helpen hun doelen te bereiken. Elke les richten we zo in dat er momenten zijn die de leerlingen bijblijven, die hun horizon verbreden en hen de drive geven om voor hun dromen te gaan. Na drie jaar hebben gediplomeerden toegang tot het IMC Alumni programma met een inspirerend vervolgaanbod, onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.

De weekendschool heeft als centrale doelstelling dat jongeren geïnformeerd en gemotiveerd in het leven staan. Concreet wordt in het programma gewerkt aan drie doelstellingen:

 • Toekomstperspectieven verbreden
 • Zelfvertrouwen vergroten
 • Versterken van verbondenheid met de Nederlandse samenleving 

   

  Over IMC Basis

  IMC Weekendschool heeft een programma ontwikkeld om het mogelijk te maken weekendschoolonderwijs te integreren in het basisonderwijs: IMC Basis. Op geselecteerde basisscholen bieden wij 3 uur per week weekendschoolonderwijs aan onder reguliere lestijd, waarbij leerlingen en inspirerende vakexperts (gastdocenten) elkaar ontmoeten. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de docenten van de klas waarbij we de integratie van weekendschoolonderwijs en het reguliere onderwijs tot stand brengen. Met dit programma wordt weekendschoolonderwijs breder verspreid en kunnen meer kinderen profiteren van de positieve effecten.

  De functie

  0.8 FTE (32 uur)

  De Concept Ontwikkelaar IMC Basis waarborgt de kwaliteit van de IMC Basis lessen en zorgt voor integratie daarvan in de reguliere schoolweek. De Concept Ontwikkelaar IMC Basis vormt samen met de Projectleider IMC Basis en de Marketing en Fondsenwerver IMC Basis het centrale IMC Basis team. De Concept Ontwikkelaar IMC Basis legt verantwoording af aan de Projectleider IMC Basis. Standplaats voor de functie is het hoofdkantoor in Amsterdam.

   

  Taken en verantwoordelijkheden

Meebouwen aan expansie:

 • uitbreiding van het aantal IMC Basis scholen volgens een vast model: werven van ambassadeurs, lokale sponsoring, selectie van de scholen, en het betrekken van de teams.

Relatie- en budgetbeheer:

 • Contacten onderhouden met netwerk: scholen, sponsors en het Ministerie met het oog op duurzaamheid en verdere expansie van de IMC Basis scholen.

Kwaliteit waarborgen:

 • Bewaken en waarborgen van de kwaliteit van de lessen
 • Aanscherpen van het IMC Basis curriculum (vakken, lessen en competenties)

Concept ontwikkeling:

 • Verder brengen van het concept: initiëren en nauwgezet monitoren van de integratie van weekendschool onderwijs en het onderwijs gedurende de rest van de schoolweek
 • Continue aanscherpen van de aanpak
 • Kwaliteitsmetingen opzetten en uitvoeren, bevindingen analyseren en vastleggen, concept verbeteren

Begeleiding IMC Basis Coördinatoren:

 • Dagelijks aansturen van het team van IMC Basis Coördinatoren
 • Uitvoeren van observaties op de IMC Basis scholen
 • Opleiden en trainen van de IMC Basis Coördinatoren en het ondersteunen van hun persoonlijke ontwikkeling

Functievereisten en werkervaring

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

Wat bied jij ons?

Je hebt affiniteit met de doelgroep en het weekendschoolconcept. Je bent een organisatietalent (HBO/ academisch denkniveau) en communiceert vlot met verschillende doelgroepen. Je bent relationeel sterk en beschikt over een groot inlevingsvermogen. Je bent ondernemend, creatief, zelfstandig, stressbestendig, flexibel, komt met nieuwe ideeën en stelt je open op. Je bent een échte teamplayer en levert een bijdrage aan IMC Basis net als aan andere afdelingen van IMC Weekendschool.

Specifiek

 • Relevante managementervaring; minimaal drie jaar leidinggevende ervaring
 •  Ervaring met het aansturen van onderwijsprojecten
 • Ervaring in het reguliere onderwijs strekt tot aanbeveling
 • Sterke organisatorische kwaliteiten
 • Denken en plannen vanuit visie
 • Relatiemanagement; in staat mensen te binden en te overtuigen
 • Bedreven in planmatig, gestructureerd en zorgvuldig werken
 • Vermogen zowel zelfstandig als in teamverband te werken

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, ingaand op 1 september 2017. Het salaris is ingeschaald in functiegroep D, startend op € 3.102 op basis van 40 uur en afhankelijk van ervaring.

Herken je jezelf in dit profiel?

Solliciteer!

Stuur dan jouw sollicitatiebrief voorzien van CV voor 28 augustus naar sollicitatie@weekendschool.nl t.a.v. Gemma Beij.