020 – 258 27 00 EN

Vacature: Jaarcoördinator IMC Weekendschool Nijmegen

07-07-2017

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en word je warm van inspirerende ontmoetingen tussen leerlingen, gastdocenten en partners?

 

 

IMC Weekendschool vestiging Nijmegen zoekt een gedreven organisator die de vestiging helpt opbouwen en groeien!

Over IMC Weekendschool
IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren. De weekendschool biedt een driejarig programma voor jongeren gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis en het ontdekken van individuele interesses. Op de zondag maken deze jongeren kennis met uiteenlopende vakgebieden die raken aan cultuur, wetenschap en maatschappij. In drie jaar tijd maken ze kennis met meer dan 200 bevlogen professionals. Daarbij stimuleren we onze leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen en brengen we hen de vaardigheden bij die hen helpen hun doelen te bereiken. Elke les richten we zo in dat er momenten zijn die de leerlingen bij blijven, die hun horizon verbreden en hen de drive geven om hun dromen na te jagen. Na drie jaar krijgen de leerlingen hun diploma en worden ze lid van IMC Alumni. IMC Alumni biedt een programma met een inspirerend vervolgaanbod waaronder onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.

IMC Weekendschool Nijmegen telt drie jaargroepen. Iedere jaargroep bestaat uit twee klassen van maximaal 25 leerlingen. Per september 2017 zijn we op zoek naar een jaarcoördinator die start met onze jongste jaargroep, leerlingen uit groep 7 basisschool (10 / 11 jaar oud). Binnen IMC Weekendschool werken wij met een jong en gedreven team. We dromen groot, zijn in ontwikkeling en zetten praktische stappen om onze doelen te bereiken. Wij verwachten van onze nieuwe collega hetzelfde.

Jaarcoördinator: 24 – 28 uur per week. 
Een jaarcoördinator is verantwoordelijk voor zijn/ haar jaargroep bestaande uit twee klassen. De jaarcoördinator ontwerpt en organiseert de weekendschoolvakken in samenwerking met het team en voert deze op zondag uit samen met zijn / haar klassendocent, gastdocenten en vrijwilligers. Hij/ zij trekt inspirerende gastdocenten aan en zorgt voor optimaal contact met de kinderen, ouders, vrijwilligers en partners. Ook voert de jaarcoördinator ondersteunende taken uit voor de ontwikkeling en groei van IMC Weekendschool Nijmegen. Denk hierbij aan PR & communicatie, fondsenwerving en relatiemanagement

Je werkt 24-28 uur per week. Het aantal uren hangt af van het definitieve takenpakket dat gezamenlijk wordt vastgesteld.

Jouw functie bestaat uit de volgende werkzaamheden: 

  • Organiseren, coördineren en uitvoeren van een lesprogramma op zondag (ongeveer 30 leszondagen per schooljaar).
  • Aansturen van een klassendocent die op zondag hetzelfde lesprogramma uitvoert in de andere klas van dezelfde jaargroep.
  • Contact onderhouden met leerlingen, oud-leerlingen, scholen, ouders, vrijwilligers en partners.
  • Werven, instrueren en begeleiden van gastdocenten.
  • Bewaken van de kwaliteit van het onderwijsprogramma.
  • Monitoren van de ontwikkeling van de leerlingen binnen de jaargroep.
  • Evalueren van de lessen en verstrekken van onderzoeksgegevens aan Research en Development.
  • Onderhouden en versterken van het netwerk
  • Bijdragen aan fondsenwerving en PR & Communicatie.

Wat bied jij ons?
Je bent een organisator (HBO/ WO werk- en denkniveau) die vlot communiceert met verschillende partijen. Je kunt snel schakelen tussen leerlingen, ouders, vrijwilligers en partners uit verschillende disciplines. Je voelt je als een vis in het water in of voor de klas. Je hebt voeling  met gemotiveerde jongeren uit sociaaleconomische achterstandswijken. Je hebt overzicht, kunt omgaan met stress, kunt goed multitasken. Je bent creatief, zelfstandig en ondernemend. Je bent bereid op zondagen te werken (behalve in de schoolvakanties) . Je bent woonachtig in Nijmegen en je hebt daar een stevig netwerk.

Wat bieden wij jou?
Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen.

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, vanaf september 2017. Het salaris is ingeschaald in functiegroep C startend op 2.385 op basis van een 40 urige werkweek).
Kun je niet wachten om aan de slag te gaan?

Solliciteer! Stuur dan jouw motivatie en CV uiterlijk vrijdag 21 juli 2017 naar jeannine.boset@weekendschool.nl. Voor vragen kun je terecht bij Jeannine Boset, bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag op 06 11381420 of per mail: jeannine.boset@weekendschool.nl

In week 30 vinden de eerste gesprekken plaats.