020 – 258 27 00 EN

Vacature: Jaarcoördinator IMC Weekendschool Rotterdam

12-06-2017

Vacature: Jaarcoördinator IMC Weekendschool Rotterdam. Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing?Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en word je warm van inspirerende ontmoetingen tussen leerlingen, gastdocenten en partners?

IMC Weekendschool Rotterdam zoekt een gedreven organisator die de vestiging helpt groeien.

Over IMC Weekendschool
IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren. De weekendschool biedt een driejarig programma voor jongeren gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis en het ontdekken van individuele interesses. Op de zondag maken deze jongeren kennis met uiteenlopende vakgebieden die raken aan cultuur, wetenschap en maatschappij. In drie jaar tijd maken ze kennis met meer dan 200 bevlogen professionals. Daarbij stimuleren we onze leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen en brengen we hen de vaardigheden bij die hen helpen hun doelen te bereiken. Elke les richten we zo in dat er momenten zijn die de leerlingen bij blijven, die hun horizon verbreden en hen de drive geven om hun dromen na te jagen. Na drie jaar krijgen de leerlingen hun diploma en worden ze lid van IMC Alumni. IMC Alumni biedt een programma met een inspirerend vervolgaanbod waaronder onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.

IMC Weekendschool Rotterdam telt drie jaargroepen. Iedere jaargroep bestaat uit twee klassen van maximaal 26 leerlingen. Per 1 augustus zijn we op zoek naar een jaarcoördinator voor IMC Weekendschool Rotterdam die start met onze jongste jaargroep; leerlingen uit groep 7 basisschool (10/ 11 jaar oud). Binnen IMC Weekendschool werken wij met een jong en gedreven team. We dromen groot, zijn in ontwikkeling en zetten praktische stappen om onze doelen te bereiken Wij verwachten van onze nieuwe collega hetzelfde.

Jaarcoördinator: 28 – 32 uur per week.
Een jaarcoördinator is verantwoordelijk voor zijn/ haar jaargroep bestaande uit twee klassen. De jaarcoördinator ontwerpt en coördineert door de week de weekendschoolvakken in samenwerking met het team en voert deze op zondag samen met de gastdocenten en een klassendocent uit. Hij/ zij trekt inspirerende gastdocenten aan en zorgt voor optimaal contact met de kinderen, ouders, vrijwilligers en partners. Ook voert de jaarcoördinator ondersteunende taken uit voor de ontwikkeling van IMC Weekendschool Rotterdam. Hierbij valt te denken aan PR & communicatie en relatiemanagement

Je werkt 28-32 uur per week. Het aantal uren wordt bepaald op basis van het definitieve takenpakket dat wordt vastgesteld.

Jouw functie bestaat uit de volgende werkzaamheden: 

  • Het organiseren en coördineren van een lesprogramma dat op zondag wordt uitgevoerd ongeveer 30 leszondagen per schooljaar.
  • Contact onderhouden met leerlingen, oud-leerlingen, ouders, vrijwilligers en partners
  • Bewaken van de kwaliteit van het onderwijsprogramma.
  • Werven, instrueren en begeleiden van gastdocenten, klassendocenten, stagiairs en vrijwilligers.
  • Bijhouden en versterken van het netwerk
  • Vestiging brede fondsenwerving en PR & Communicatie.
  • Het monitoren van de ontwikkeling van de leerlingen binnen de jaargroep.
  • Evalueren van de lessen en verstrekken van onderzoeksgegevens aan Research en Development.
  • Het aansturen van een klassendocent die op zondag hetzelfde lesprogramma uitvoert.

Wat bieden wij jou?
Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen.

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, ingaand op 1 augustus 2017. Een salaris ingeschaald in functiegroep C, startend op € 2.385 op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons?
Je bent een organisator (HBO/ academisch werk- en denkniveau) die vlot communiceert met verschillende doelgroepen. Je kunt snel schakelen tussen leerlingen, ouders, vrijwilligers en partners uit verschillende disciplines. Je voelt je als een vis in het water in of voor de klas. Je hebt feeling met gemotiveerde jongeren uit sociaaleconomische achterstandswijken. Je werk bestaat voor twee derde uit organiseren. Je hebt overzicht, raakt niet snel in de stress, bent goed in het organiseren van meerdere activiteiten tegelijkertijd. Je wordt aangesproken op je eigen ondernemerschap, creativiteit en zelfstandigheid. Je bent bereid op zondagen te werken (behalve in de schoolvakanties) Je bent het liefst woonachtig in Rotterdam en/ of je hebt een netwerk in Rotterdam.

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan?

Solliciteer!
Stuur dan jouw motivatie en CV voor 26 juni 2017 naar sollicitaties@weekendschool.nl. Voor vragen kun je terecht bij locatiemanager Wessel Spijkerman bereikbaar van maandag t/m donderdag op 06 1100 2606 of per mail: wessel.spijkerman@weekendschool.nl

Op 28, 29 en 30 juni vinden de eerste gesprekken plaats.