020 – 258 27 00 EN

Vacature: Klassencoördinator On Tour Haarlem

04-12-2017

Voor IMC Weekendschool on Tour zijn we op zoek naar een Klassencoördinator voor Haarlem 0,3 FTE (12 uur)

IMC Weekendschool on Tour
In de periode april 2016/juli 2017 heeft IMC Weekendschool ervaring opgedaan met het aanbieden van on Tour-lessen binnen verschillende taalklassen.

We bieden de kinderen het hele taalklasjaar een dagdeel per week IMC Weekendschool onderwijs aan. Ze hebben een serie weekendschoolvakken met gedreven gastdocenten uit allerlei werkvelden en betrokken alumni gekregen. Aangezien deze kinderen naast school helemaal niets hebben; geen sportclubjes, dansles of bijvoorbeeld muziek, gaan we in de schoolvakanties door en besluiten we het jaar met een Summer School. Juist voor deze doelgroep is het belangrijk dat er consistentie in een programma zit: Ze hebben vaak veel wisselingen in hun leven meegemaakt, en dus is het voor de effectiviteit van de lessen van groot belang dat er een duurzaam programma aangeboden kan worden waarbij een vaste klassencoördinator een band met de kinderen kan opbouwen.

Op geselecteerde basisscholen bieden wij 3 uur per week weekendschoolonderwijs aanvullend aan op de reguliere lestijd.

De functie
De klassencoördinator is verantwoordelijk voor de uitvoering op de dag zelf, de voorbereiding en nabespreking met de gastdocenten en vrijwilligers, de opbouw van de programma’s en ondersteunt bij het strategisch netwerken. De klassencoördinator werkt hierbij nauw samen met de projectleider en conceptontwikkelaar  die verantwoordelijk zijn voor de organisatie van de lessen.

Deze functie wordt vanaf de Internationale taalklas in Haarlem op de woensdagmiddag uitgevoerd. Er zijn tijdens de schoolvakanties excursies en aan het eind van het schooljaar organiseren wij 2 weken lang een Summerschool.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Uitvoeren van vakken en lessen in samenwerking met gastdocenten (vrijwillige professionals)
  • Instrueren en begeleiden van gastdocenten, klassenbegeleiders, alumni en vrijwilligers
  • Inhoud en werkvormen uit alpha, bèta en gammavakken kunnen vertalen naar de leefwereld van kinderen tussen 10 en 14 jaar oud, waarbij rekening wordt gehouden met verschil in taalontwikkeling
  • De kwaliteit van het onderwijsprogramma waarborgen volgens de principes van IMC Weekendschool
  • Ondersteunen bij de opbouw van een sponsor- en gastdocenten netwerk rondom de school
  • Evalueren van de lessen en verstrekken van gegevens aan de centrale weekendschool organisatie

Wat bieden wij jou?
Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs. In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, ingaand januari 2018, een salaris ingeschaald in functiegroep C, startend op € 2.385 op basis van 40 uur.

Wat bied jij ons?
Je hebt aantoonbare ervaring met leerlingen van de leeftijd tussen 10-14 jaar, affiniteit met de doelgroep en het weekendschoolconcept. Je bent relationeel sterk en beschikt over een groot inlevingsvermogen. Hierdoor kun je goed schakelen tussen leerlingen, docenten en gastdocenten uit verschillende disciplines. Je bent ondernemend, creatief, zelfstandig, stressbestendig, flexibel, komt met nieuwe ideeën en stelt je open op.

Interesse?
Stuur jouw motivatie en CV voor 17 december 2017 naar Marieke Struijk van Bergen Marieke.struijk@weekendschool.nl