020 – 258 27 00 EN

Vacature: Marketing en Fondsenwerver

08-08-2017

Voor IMC Basis zijn we op zoek naar een Marketing en Fondsenwerver

 Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar mogelijkheden om leerlingen, vak-experts, bedrijven en het reguliere onderwijs met elkaar te verbinden? Ben jij een gedreven onderwijsondernemer die IMC Basis helpt groeien? Wij horen graag jouw verhaal!

 Over IMC Weekendschool

IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren. De weekendschool is begonnen in zogeheten sociaal economische achterstandswijken, maar wil model staan voor een onderwijsideaal voor alle jongeren. De weekendschool biedt een driejarige opleiding voor jongeren gericht op het ontwikkelen van brede algemene kennis en het ontdekken van individuele interesses. Op de zondag maken deze jongeren kennis met uiteenlopende vakgebieden uit de wereld van techniek, cultuur, maatschappij, zorg en het bedrijfsleven. In drie jaar maken ze kennis met bevlogen professionals. Daarbij stimuleren we onze leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen en brengen we hen de vaardigheden bij die hen helpen hun doelen te bereiken. Elke les richten we zo in dat er momenten zijn die de leerlingen bijblijven, die hun horizon verbreden en hen de drive geven om voor hun dromen te gaan. Na drie jaar hebben gediplomeerden toegang tot het IMC Alumni programma met een inspirerend vervolgaanbod, onderlinge uitwisseling, gerichte masterclasses en concrete carrièrekansen.

De weekendschool heeft als centrale doelstelling dat jongeren geïnformeerd en gemotiveerd in het leven staan. Concreet wordt in het programma gewerkt aan drie doelstellingen:

 • Toekomstperspectieven verbreden
 • Zelfvertrouwen vergroten
 • Versterken van verbondenheid met de Nederlandse samenleving

Over IMC Basis

IMC Weekendschool heeft een programma ontwikkeld om het mogelijk te maken weekendschoolonderwijs te integreren in het basisonderwijs: IMC Basis. Op geselecteerde basisscholen bieden wij 3 uur per week weekendschoolonderwijs aan onder reguliere lestijd, waarbij leerlingen en inspirerende vakexperts (gastdocenten) elkaar ontmoeten. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de docenten van de klas waarbij we de integratie van weekendschoolonderwijs en het reguliere onderwijs tot stand brengen. Met dit programma wordt weekendschoolonderwijs breder verspreid en kunnen meer kinderen profiteren van de positieve effecten.

De functie 0.8 FTE (32 uur)

Ook mogelijk als duo functie of om een combinatie te maken met ‘coördinator IMC Basis’ functie in de regio. In dat geval wordt de functie in 2 regio’s ingedeeld beiden van 0.4 FTE

De Marketing en Fondsenwerver is de gedreven pionier die in de targetgemeenten bestaande netwerken bestendigt en nieuwe netwerken opbouwt en activeert rond de scholen om IMC Basis tot een succes te maken. De Marketing en Fondsenwerver zet alle mogelijke middelen in om met overtuigingskracht een divers en betrokken netwerk op te zetten voor IMC Basis voor de lange termijn.

De Marketing en Fondsenwerver vormt samen met de IMC Basis Projectleider en IMC Basis Concept Ontwikkelaar het centrale IMC Basis team. Hij/zij werkt nauw samen met de projectleider IMC Basis, ambassadeurs, de fondsencoördinator van IMC Weekendschool en het backoffice.

De Marketing en fondsenwerver voert onder leiding van en in samenwerking met de projectleider IMC Basis activiteiten uit. Deze activiteiten zijn gericht op het vergroten van de zichtbaarheid en het netwerk van IMC Basis door het benaderen van bestaande en nieuwe partners. Deze activiteiten leiden tot structurele financiering en een sterke financiële basis voor de verschillende IMC Basis locaties. De Marketing en fondsenwerver onderzoekt nieuwe mogelijkheden en ondersteunt fondsenwervende activiteiten. De standplaats voor deze functie is het hoofdkantoor in Amsterdam.

Taken en verantwoordelijkheden

Relatie management:

 • Coördineren van relatiebeheer met alle IMC Basis betrokkenen, lokale overheden, ambassadeurs, scholen en sponsors.
 • Zorgvuldig plannen, voorbereiden en uitvoeren van follow-up op afspraken en vastleggen van gemaakte afspraken in samenwerkingsovereenkomsten.
 • Verantwoordelijk voor een volledige en tijdige sponsoradministratie in het interne CRM systeem.
 • Samenstellen van aanvragen, proposities en evaluaties

Acquisitie en opbouwen lokaal netwerk:

 • In kaart brengen en activeren van lokaal netwerk van: ambassadeurs, (financiële) partners en initiatiefnemers in de targetgemeenten.
 • Het voorbereiden en verzorgen van het eerste contact en het maken van afspraken tussen de prospect en een vertegenwoordiger van IMC Basis.
 • Het initiëren van fondsenwervende activiteiten zoals presentaties, events, etc.
 • Het opbouwen en onderhouden van (potentiële) partnernetwerken.
 • Duidelijke strategie volgen en in afstemming met IMC Basis Projectleider continu aanpak aanscherpen en waar mogelijk nieuwe, creatieve methodes inzetten.

 Functievereisten en werkervaring

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

Wat bied jij ons?

Je hebt affiniteit met de doelgroep en het weekendschoolconcept. Je bent een organisatietalent (HBO/ academisch denkniveau) en communiceert vlot met verschillende doelgroepen. Je bent relationeel sterk en beschikt over een groot inlevingsvermogen. Je bent ondernemend, creatief, zelfstandig, stressbestendig, flexibel, komt met nieuwe ideeën en stelt je open op. Je bent een échte teamplayer en levert een bijdrage aan IMC Basis net als aan andere afdelingen van IMC Weekendschool.

 Specifiek

 • Ondernemende instelling
 • Zakelijk, planmatig, inspirerend, efficiënt, resultaatgericht
 • Affiniteit met acquisitie en relatiemanagement; ervaring is een pré
 • Financieel inzicht : ervaring met budgetbeheer en bedrijfsprocessen
 • Sterke organisatorische kwaliteiten
 • Denken en plannen vanuit visie
 • Analytisch denkvermogen en snel kunnen nemen van beslissingen
 • Relatiemanagement; in staat mensen te enthousiasmeren, binden en overtuigen
 • Goede communicatieve en netwerkvaardigheden
 • Commerciële inslag en onderhandelingsvaardigheden
 • Bedreven in planmatig, gestructureerd en zorgvuldig werken
 • Vermogen zowel zelfstandig als in teamverband te werken
 • Prioriteiten kunnen stellen en stressbestendig

In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, ingaand op 1 september 2017. Het salaris is ingeschaald in functiegroep C, startend op € 2385 op basis van 40 uur en afhankelijk van ervaring.

Herken je jezelf in dit profiel?

Solliciteer!

Stuur dan jouw sollicitatiebrief voorzien van CV voor 28 augustus naar sollicitatie@weekendschool.nl t.a.v. Gemma Beij.