020 – 258 27 00 EN

Vacature : Onderzoeksmedewerker

08-08-2017

Voor IMC Basis zijn we op zoek naar een Onderzoeksmedewerker

IMC Basis

IMC Weekendschool heeft een programma ontwikkeld om het mogelijk te maken weekendschoolonderwijs te integreren in het basisonderwijs: IMC Basis. Op geselecteerde basisscholen bieden wij 3 uur per week weekendschoolonderwijs aan onder reguliere lestijd, waarbij leerlingen en inspirerende vakexperts (gastdocenten) elkaar ontmoeten. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de docenten van de klas waarbij we de integratie van weekendschoolonderwijs en het reguliere onderwijs tot stand brengen. Met dit programma wordt weekendschoolonderwijs breder verspreid en kunnen meer kinderen profiteren van de positieve effecten.

Onderzoek

In het korte termijn effectonderzoek dat we uitvoeren bij IMC Basis staat het directe effect van weekendschoolonderwijs op de leerling centraal. Er zal worden vastgesteld in hoeverre de schoolprestaties toenemen, de lust om naar school te gaan (schoolbeleving en -tevredenheid) toeneemt, in hoeverre studie- en beroepsinteresse en kennis van beroepen van leerlingen toenemen, in hoeverre motivatie, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden toenemen, en of er sprake is van een toegenomen emotionele intelligentie. Dit experimentele onderzoek, met een nulmeting en een effectmeting wordt uitgevoerd onder de leerlingen van de basisscholen waar weekendschoolonderwijs is geïntegreerd en evenzovele vergelijkbare controlescholen.

Bij dit onderzoek op basisscholen wordt ook de mogelijke toename van leerprestaties onderzocht (rapporten & CITO-scores).

De leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen met IMC Basis (experimentele conditie) en tweehonderd leerlingen van vergelijkbare scholen zonder IMC Basis (controle conditie) zullen vooraf (vóórmeting: eind groep 6 / begin groep 7) en na ongeveer twee jaar (effectmeting: eind groep 8) met behulp van vragenlijsten onderzocht worden.

De functie

Wegens groei en uitbreiding van onze vestigingen zijn we op zoek naar een onderzoeksmedewerker die het IMC Basis onderzoek coördineert en uitvoert (voorbereiden van materiaal, afspraken plannen met deelnemende scholen en controle scholen en afname van de vragenlijsten);

Functie-eisen

  • Ervaring met kwalitatieve onderzoeksmethodes
  • Belangstelling voor de doelgroep en het gedachtegoed van IMC weekendschool;
  • Projectmatig kunnen werken, meerdere verschillende taken tegelijkertijd uitvoeren en het overzicht behouden.
  • Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, uitstekende mondelinge presentatievaardigheid;
  • Zelfstandig en flexibel kunnen werken;
  • Teamgeest;
  • Stressbestendig;

Deze functie wordt op de locatie van de betreffende basisscholen uitgevoerd (verspreid over Nederland). De afname per school gebeurt op 2 dagdelen in één week (van beiden ongeveer 2 uur). Per stad ben je dus 8 uur kwijt aan de afname van de vragenlijsten (IMC Basis school en controle school). In de maand september zal in elk geval in de volgende steden het onderzoek afgenomen worden: Rotterdam, Drachten, Hilversum, Vlissingen, Tilburg. Naast de diverse afname locaties zul je ook vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam werken.

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs.

Je ontvangt een 0-uren contract, ingaand op 1 september 2017.

Herken je jezelf in dit profiel?

Solliciteer!

Stuur dan jouw sollicitatiebrief voorzien van CV naar sollicitatie@weekendschool.nl t.a.v. Gemma Beij.