IMC Weekendschool Amsterdam Noord

Welkom op de website van IMC Weekendschool, locatie Amsterdam Noord.

Zodra je de pont over bent bevind je je op een bijzonder stukje stad. Hier is het oude industriële verleden nog zichtbaar, maar schieten tussen de oude arbeidershuisjes nieuwe bedrijfjes, eigenzinnige broedplaatsen en inspirerende plekken als paddenstoelen uit de grond.

In Noord bruist het, leeft het, is alles in ontwikkeling en beweging. Onze leerlingen komen uit alle verschillende hoeken van Noord. Op onze vestiging komen verschillende mensen en werelden bij elkaar. IMC Weekendschool Amsterdam Noord is er trots op een verbindende factor en ontmoetingsplek te zijn in de wijk. Wij brengen leerlingen, professionals, bedrijven en organisaties uit de verschillende wijken en met verschillende achtergronden met elkaar in contact…om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Het team in Amsterdam Noord bestaat uit:
– Jotte Hof (locatiemanager en coördinator jaar 2)
– Krista Peters (coördinator jaar 3)
– Tati Wirahadiraksa (coördinator jaar 1)
– Arno Stevens (community & pr manager)
– Cadisha Lepelblad (alumni coördinator)

Op zondag worden zij ondersteund door klassendocenten: Omerfaruk Susurlu, Stacey Krom, Mounir Zallali en Twan Nooitmeer.

Vrijwilligers/ gastdocenten
Oefen je een mooi beroep uit? Of ben je simpelweg enthousiast over wat je doet? Dan zouden we het heel leuk vinden als je daarover zou willen komen vertellen. Gewoon, een keertje op een zondag. Met een klas vol leerlingen die met verwondering naar je verhaal luisteren.
Wil je graag een keer mee als vrijwillige klassenbegeleider. Ook dat kan. En ook dat vinden te kinderen geweldig. Meld je aan bij Jotte Hof.

Partners
IMC Weekendschool Amsterdam Noord wordt ondersteund door IMC en enkele grotere en kleinere bedrijven. Alsmede Amsterdamse fondsen en het Stadsdeel. Deze financiers vormen samen de sponsorgroep Noord.

IMC Weekendschool Amsterdam Noord is altijd opzoek naar partners die zich maatschappelijk betrokken voelen bij de ontwikkeling van Amsterdam Noord en specifiek onze leerlingen. Wilt u een keer vrijblijvend kennis maken?  We komen graag vertellen over wat we doen en hoe we onze samenwerking samen in kunnen vullen.

Facts:
-Aantal leerlingen: 130
-Aantal Alumni: 309
-Wijken: Buikslotermeerplein/Volewijck/Molenwijk/Banne Buiksloot/ / Van der Pekbuurt / IJplein en Vogelbuurt.

Leslocatie:
Bredero College
Meeuwenlaan 132
1022 AM  Amsterdam

Kantoorlocatie:
A Lab
Overhoeksplein 2
1031 KS Amsterdam

button-voor-leerlingen-imc-weekendschool-jaargroepen

rooster

IMC Weekendschool Amsterdam Noord wordt ondersteund door IMC, enkele grote en kleinere bedrijven, alsmede Amsterdamse fondsen, een woningcorporatie en het Stadsdeel. Deze financiers vormen samen de sponsorgroep Noord.

Faecbook-icon

Twitter icon