Raad van Ambassadeurs Nijmegen

Lyset den Blijker IMC Weekendschool Nijmegen

Mijn naam is: Lyset den Blijker.
Ik werk als: lastig om in 1 woord te omschrijven. Ik doe werk dat op het snijvlak van opleiden, communicatie en ICT ligt. Wat ik vroeger wilde worden: In eerste instantie wilde ik hovenier worden. Dat plan heb ik laten varen. Daarna wilde ik een ‘moderne’ bibliothecaresse worden (dus niet zo één met een knotje ;-) ).
Ik vind de Weekendschool belangrijk omdat: de Weekendschool de kansen voor jongeren vergroot. Daarmee kunnen zij niet alleen zelf een stap zetten, maar vervolgens ook weer andere jongeren inspireren.

Monique Boekhoorn IMC Weekendschool Nijmegen

Mijn naam is: Monique Boekhoorn. Ik ben 44 jaar en woon in Ooij.
Ik werk als: zelfstandig ondernemer,vroeger wilde ik graag piloot worden; zo vrij als een vogeltje vliegen, leek mij geweldig. Ik mag bedrijven begeleiden bij veranderingen en help hen om de juiste mensen bij het aangeboden werk te vinden.
Ik vind de Weekendschool belangrijk omdat: via Peter Reijers ben ik in contact gekomen met de Weekendschool. Ik was direct enthousiast; op een leuke manier kennis maken met zoveel beroepen en je eigen leefomgeving beter leren kennen, wie wil dat nu niet? Als ik nog jong was, had ik mij direct aangemeld….Dat ik nu als ambassadeur en vrijwilliger een bijdrage mag leveren bv. aan de lessen van het vak ondernemen, zie ik dan ook als kadootje.

Marlous Kuijpers IMC Weekendschool Nijmegen

Mijn naam is: Marloes Kuijpers
Ik werk als: evenementenorganisator, vroeger wilde ik dierenarts worden.
Ik vind de Weekendschool belangrijk omdat: ik vind dat alle kinderen de kans moeten hebben om zoveel mogelijk kennis op te doen. De weekendschool biedt deze kans aan iedereen die dat wil en stimuleert kinderen om nog meer te leren.

Pepijn Boekhorst IMC Weekendschool Nijmegen

Mijn naam is: Pepijn Boekhorst
Ik werk als: gemeenteraadslid in Nijmegen en voer daar het woord over de thema’s zorg, welzijn en wonen. Daarnaast werk in Tilburg bij een samenwerkingsverband van Brabantse woningcorporaties. Ik werk vooral aan thema’s als bewonersparticipatie en wijkwerk. Vroeger wilde ik  graag presentator van het jeugdjournaal worden. Als jongetje van 8 verslond ik de krant en keek ik heel graag naar het nieuws, ik wilde alles weten! Nieuwsgierig ben ik nog steeds maar ik hoef niet per se op televisie te verschijnen :-)
Ik vind de Weekendschool belangrijk omdat:  ze op een positieve wijze de talenten van kinderen naar boven halen, hen laten zien wat de wereld aan mooie beroepen te bieden heeft. Bovendien krijgen elke zondag vele gastdocenten de kans om te vertellen over hun vak en hun trots en passie te delen. Een mooi concept waarmee we met elkaar heel gericht kunnen werken aan een betere toekomst voor kinderen uit onze eigen stad.

Peer Vink IMC Weekendschool Nijmegen

Mijn naam is: Peer Vink
Ik werk als: vormgever, ik ben mede initiator van Het Eerste Uur en student Beeldende Kunst aan het St.Joost Den Bosch.
Ik vind de Weekendschool belangrijk omdat: de weekendschool kinderen nieuwe inzichten geeft, een kijkje in de keuken. Een atelier bezoeken of een zaak behandelen in de rechtbank, dingen die ik graag zelf had willen doen op die leeftijd. Daarnaast vind ik het heel mooi om te zien dat deze kinderen zich vrijwillig aanmelden om op zondagen naar ‘school’ te gaan en daar kansen krijgen om nieuwe dingen te leren in plaats van de hele dag op de bank te liggen.

Peter Reijers IMC Weekendschool Nijmegen

Mijn naam is: Peter Reijers
Ik werk als: communicatietrainer en –coach, adviseur, dagvoorzitter, en (o.a.) als voorzitter van de Raad van Ambassadeurs van de IMC Weekendschool Nijmegen. Ik ben steeds op zoek naar latente talenten, en naar het omzetten daarvan in competenties die ingezet kunnen worden. Altijd gefascineerd door handelen vanuit verantwoordelijkheden – en zicht op (en afstemming over) die verantwoordelijkheden.
Ik vind de Weekendschool belangrijk omdat: er aan de leerlingen zicht wordt gegeven op die verantwoordelijkheden, maar ook op wat de maatschappij te bieden heeft. En welke verbanden daar gelegd kunnen worden. Een mooi en belangrijk initiatief, dat we allemaal moeten koesteren.