Videogames maken en helikopters bouwen

08-01-2018

Vestiging Zuidoost heeft voor het eerst het vak ICT georganiseerd. Leerlingen uit het tweede jaar mochten genieten van deze primeur. Ze presenteerden hun projecten tijdens een ICT-markt aan ouders en belangstellenden.

Kraampjes gevuld met laptops en creaties van diverse materialen: Lego, karton, aluminium. Snoeren in allerlei kleuren dienen als tussenstuk. Op computerschermen ingewikkelde codes. Een Lego propeller flappert bedrijvig rond, aangesloten aan een laptop en aangestuurd via een computerprogramma.

Programmeren

De leerlingen van het tweede jaar (11-12 jaar) van IMC Weekendschool in Amsterdam Zuidoost presenteren vandaag hun proces en eindresultaat aan belangstellenden tijdens een ICT-Markt. Drie weken geleden begonnen zij met het vak ICT, dat dit jaar voor het eerst op deze vestiging wordt gegeven. Vandaag op het repertoire: 3D modelleren met Blender, Paper Prototyping, Particle System, programmeren met Java en Gaming Scratch!

Idee tot creatie

Na een korte voorbereiding en installatie van alle creaties, worden de ouders verwelkomd. Een demonstratie van 3D doolhoven, interactieve kerstwensen, bordspel prototypes, computer aangestuurde Lego motoren en allerhande interfaces passeren de revue. Compleet van idee tot creatie. Het wemelt hier van ICT-talen.

Techy hobby

Creatief, innovatief en techy is het zeker! Maar wat kan je er eigenlijk mee? De leerlingen leggen het uit: je maakt er helikopters, websites en videogames mee. De mogelijkheden zijn eindeloos. Aanstekelijk is het ook, sommige leerlingen zijn van plan er hun hobby van te maken.