fbpx
020 – 280 17 00 EN

10 blijft uniek. Jubileum Tilburg

22-02-2016

In navolging van andere vestigingen in het land viert ook Tilburg haar tiende  verjaardag. Komt al die taart en limonade ons dan niet zo’n beetje de keel uit? Welnee, integendeel. Brabantse feestjes zijn altijd weer net anders. Als één van de leerlingen tijdens de kick-off van het jubileum aan de burgemeester vraagt: ‘Wat is de invloed van de weekendschool op de stad?’, antwoordt hij kort en krachtig: ‘Trots.’

Het werd afgelopen zondag een knallend feest. De Tilburgse vestiging van IMC Weekendschool bestaat immers tien jaar en iedereen mag het weten. Omroep Brabant, Tilburg.com, Brabants Dagblad, Wijkkrant Noord, Univers en nog zoveel meer media. Dat beloofde wat. En die belofte werd waargemaakt. Met maar liefst 24 workshops voor jong en oud, zette de Tilburgse vestiging zich prominent op de kaart. Architectuur, Horeca, Psychologie, Natuurkunde, Leger, Kapper, Vrachtwagen rijden, kortom heel veel keuze… Dan ontbreekt eigenlijk alleen nog de workshop ‘knopen doorhakken’.

Tijdens de plenaire opening in een van de grootste collegezalen die Tilburg University rijk is trapt vestigingsmanager Chantal van Rijswijk het feest af.  Oud-leerling Maryem L’Hajoui vertelt daarop een persoonlijk verhaal over de relatie van de weekendschool tot de persoon die ze is. Prachtig. Dan is het woord aan twee vooraanstaande gasten: Gabe van der Zee, Secretaris van de Universiteit en de burgemeester van Tilburg Peter Noordanus. De eerste van de twee beloont het Tilburgse team voor al haar goede werk met een prachtige financiële bijdrage die het hele team versteld doet staan. De burgemeester trakteert ook nog op een bezoek aan de Tweede Kamer voor alle leerlingen van de weekendschool. Twee niet te overtreffen traktaties die de toon op spectaculaire wijze zetten.

Dan gaat iedereen uiteen. “Weet u waar de workshop kickboksen is?”, vraagt Ahmed aan zijn juf. “Is het eten wel halal bij de workshop horeca?”, wil Ayan weten. Achter de schermen worden broodjes gesmeerd, staat de koffie te pruttelen en komen feestelijke cupcakes de oven uit. Het lijkt een feest waar we al jaren naar uitkeken. Zo zie je maar dat tien toch wel heel speciaal blijft.

 

Meer foto’s? Op de Facebook-pagina van Tilburg staan er nog veel meer.

Omroep Brabant was ook van de partij en maakte dit radioverslag: