fbpx
020 – 280 17 00 EN

10 jaar hart voor 010: IMC Weekendschool Rotterdam Delfshaven viert feest

09-02-2016

Op zondag 14 februari viert IMC Weekendschool het tienjarige bestaan van haar vestiging in Rotterdam Delfshaven. Al tien jaar creeërt deze weekendschoolvestiging prachtige ontmoetingen tussen Delfshavense jongeren en vakexperts uit het bedrijfsleven, de kunsten en de wetenschap. Reden voor een feest! Het jubileumfeest vindt plaats in hartje Delfshaven: Parkpodium in Park 1943. Leerlingen, oud-leerlingen, ouders, weekendschoolsponsors, vrijwilligers en wijkbewoners zijn uitgenodigd.

Optredens en openbare gastles ‘Ondernemerschap in Delfshaven’

Naast optredens van jonge Rotterdamse rappers, zijn er verschillende Rotterdamse gastsprekers, waaronder hostIvan Words, weekendschoolsponsor Mammoet, vice-voorzitter van de gebiedscommissie Ineke Palm en burgemeester Aboutaleb. Laatstgenoemde bedankt alle betrokkenen bij IMC Weekendschool via een videoboodschap. Daarnaast vertelt oprichtster Heleen Terwijn over de begindagen van IMC Weekendschool, alumna Sonata Gogar deelt haar weekendschoolervaringen en onderneemster Alia Azzouzi (Espresso Dates) geeft een openbare gastles ‘Ondernemerschap in Delfshaven’. Sponsor Mammoet is aanwezig met een telescoophijskraan en geeft openbare workshops over zware transport en techniek in het mobiele Mammoetmuseum.

IMC Weekendschool

IMC Weekendschool biedt landelijk sinds 1998 aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van 10 tot 14 jaar uit sociaaleconomische achterstandswijken. De jongeren krijgen drie jaar lang elke zondag les van inspirerende professionals, die levensecht lesgeven over hun vakgebied. Zo ontmoeten de leerlingen mensen die ze normaal gesproken niet snel tegenkomen. Ze ontdekken hun talenten en zijn zij beter voorbereid op het maken van keuzes voor opleiding en beroep.

Presentatie jubileummagazine ‘Helden van Delfshaven’

Speciaal voor het jubileum hebben weekendschoolleerlingen, journalisten, fotografen en vormgevers de handen ineengeslagen. In samenwerking met bekende vakexperts als Antoinette Scheulderman (o.a. Volkskrant Magazine) en Sanne Groot Koerkamp (Glamour) hebben de leerlingen het bijzondere jubileummagazine ‘Helden van Delfshaven’ ontwikkeld, dat op 14 februari wordt gepresenteerd. Voor dit magazine interviewden leerlingen van de weekendschool hun helden uit Delfshaven, gastdocenten op de weekendschool, van ondernemers tot kunstenaars en een wijkagent. Deze verhalen vormen samen een krachtige impressie van de betekenis van de weekendschool voor zowel leerlingen als vrijwilligers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wessel Spijkerman, locatiemanager weekendschool Rotterdam Delfshaven (wessel.spijkerman@weekendschool.nl / 06 1100 2606).

Datum en tijdstip: zondag 14 februari, 13:00-15:00

Locatie: Parkpodium (Park 1943) en Pier 80 (Grote Visserijplein) in Rotterdam Delfshaven