fbpx
020 – 280 17 00 EN

10-jarig jubileum vestiging Utrecht

27-01-2016

Utrecht was afgelopen zondag, 24 januari, de eerste van vier vestigingen die de komende maand hun 10-jarig jubileum vieren. In een bomvol en sfeervol Tivoli werden leerlingen verwelkomd door onder meer directrice Heleen Terwijn en burgemeester Jan van Zanen.

Burgemeester van Zanen roemde de weekendschool omdat zij betrokken en nieuwsgierige burgers voortbrengt, en die kan de stad Utrecht goed gebruiken. Hij gaf aan te hopen dat ooit van van de leerlingen van IMC Weekendschool zijn rol als burgemeester van Utrecht zal overnemen. Weekendschool oprichtster Heleen Terwijn nam de aanwezigen mee in haar missie, de reden waarom zij IMC Weekendschool heeft opgericht. Ook een ouder van maar liefst drie weekendschool leerlingen kwam aan het woord, evenals voorzitter van de Raad van Ambassadeurs Floris de Gelder. Het laatste woord was voor Youssra el Hadef, oud-leerling van de weekendschool in Utrecht. “Door de weekendschool zag ik mezelf ineens als dokter,” vertelde ze aan Journalist Maarten Dallinga, die met twee huidige leerlingen een radio-reportage maakte over het jubileum.

10 jaar passie

Na afloop van het plenaire gedeelte konden de aanwezigen gastlessen volgen bij kraampjes, die bevolkt werden door onze huidige leerlingen, samen met een bevlogen gastdocent. Bij Geneeskunde diende onderzoek te worden gedaan naar de diagnose, bij Sterrenkunde lagen spectroscopen en bij Recht onderzochten de aanwezigen hoe het gesteld is met hun geheugen. Waren hun getuigenverklaringen betrouwbaar?

De middag werd afgesloten met een feest voor alle aanwezigen; gastdocenten, sponsoren, vrijwilligers, (oud)medewerkers en natuurlijk ook de (oud)leerlingen. Onder aanvoering van presentator Yassine Beqqali werd er gedanst, gespongen en gevierd dat er al tien jaar zoveel passie, bevlogenheid en inspiratie zit bij iedereen die betrokken is bij IMC Weekendschool Utrecht. Hieronder een sfeerimpressie.

Ook onze vestigingen in Den Haag, Tilburg en Rotterdam Delfshaven vieren in januari/februari hun 10-jarig jubileum, met de nodige festiviteiten.