fbpx
020 – 280 17 00 EN

15 beroepen in 3 uur

05-02-2014

2 februari voelde een beetje als een examendag. Hoor de klanken van Hazes’ Bloed, Zweet en Tranen maar door je hoofd galmen. Weken van plannen, bellen, organiseren, mailen, bellen, opzetjes maken, bellen, brainstormen oh en had ik bellen al genoemd? Dat alles in het teken van de grote workshopdag van 2 februari 2014.

 

Onze Tilburgse vestiging wilde eens wat anders dan een ‘doorsnee’ weekendschooldagje met de eigen klas. We wilden zoveel mogelijk vakken aanbieden uitgesmeerd over vier workshops per leerling. Dat was meer dan een leuk idee, maar misschien niet zo makkelijk te regelen als je bij aanvang zou verwachten. Toegegeven dat klinkt een beetje als een klaagzang, dat is niet de bedoeling. De workshopdag was een succes, nee dat doet er geen recht aan. Het was een mega supersucces. Maar liefst 24 gastdocenten kwamen naar de universiteit. Hulp van minstens zoveel vrijwilligers die kwamen ondersteunen, een zeer gemotiveerd team en doe daar gemotiveerde 130 leerlingen bij. Dat smaakt naar meer. Het denderende succes gaat een jaarlijks terugkerend event worden.

 

Wat dan allemaal zal je je afvragen en waarom maak je daar niet gewoon een weekendschooldag van. Goede vragen! Sommige vakken lenen  zich niet goed voor een volledige dag invulling, dat kan verschillende redenen hebben. Denk maar aan de groepsaantallen, de eerstejaars groep bestaat uit 50 leerlingen, als je die het vak DJ wil geven, moet je behoorlijk wat draaitafels neerzetten. In de samengestelde groepen tijdens de workshopdag van maximaal 10  leerlingen werkt dat een stuk beter. Het is daarbij ook tof om leerlingen zelf keuzes te laten maken, dat geeft de evaluatie met de leerlingen naderhand ook extra cachet. Iedereen heeft andere ervaringen.

 

De beroepen die de revue passeerden, tsja we zouden veel mensen tekort doen door ze nu niet even allemaal te noemen. Was je er niet bij dan zal het aanvoelen als zout op open wonden want dan wordt het een gevalletje van daar had je bij moeten en willen zijn; daar gaat ie dan: Acupunctuur,  Social Media, Freerunnen, Yoga, Leger, Kapper, Mode, Kompaan en de Bocht, Pathologie, DJ, Rap, Logo Maken,  Architectuur, Archeologie en Toerisme.

 

Het enige wat de veelzijdigheid overtreft is het enthousiasme van alle betrokkenen. We hebben nog nooit zo’n grote groep mogen ontvangen. Je moet je voorstellen dat de grote hal in gebouw W van de universiteit ’s ochtends al helemaal volstond met mensen en er was nog geen leerling te bekennen. Elke workshop duurde 45 minuten, dat maakte het wel een uitdaging. Probeer maar eens al passie in 45 luttele minuutjes te persen. Maar dat lukte, heel erg goed zelfs.

 

Nagenietend van een succesvolle dag kijken we stiekem al uit naar de workshopdag van het volgende jaar, er zijn zoveel meer beroepen die op deze manier een kans krijgen om eens en voor altijd een niet te vergeten indruk achter kunnen laten op de netvliezen van onze leerlingen. Dus mocht jij iemand zijn of kennen die zich geroepen voelt om ook deel te nemen, schroom dat niet en meld je aan!