fbpx
020 – 280 17 00 EN

15 jaar IMC Weekendschool in het DeLaMar Theater

27-05-2013

27 mei 2013
15 jaar IMC Weekendschool. Dat vraagt natuurlijk om een mooi feest! Theater DeLaMar vormde zaterdag 25 mei het stijlvolle decor voor de jubileumviering.

Het programma startte met de nieuwe documentaire van IMC Weekendschool waarin vijf alumni prachtig weergeven wat de weekendschool voor hen betekend heeft. Jan Jaap van der Wal zette met zijn welkomstwoord gelijk de juiste sfeer neer: “wij gaan vandaag allemaal veren in onze eigen reet steken. En dat mag best.” In een twee uur durend programma kwamen alle aspecten van de weekendschool voorbij. Op het podium kregen een partner, gastdocent, vrijwilliger, ouder en alumnus de kans om in één minuut te vertellen wat de weekendschool voor hen betekent. We hebben genoten van deze inspirerende woorden, en ook van de mooie speech van wethouder  Pieter Hilhorst. In een ronde tafel gesprek met journalist Laȉla Abid spraken vier alumni over hun dromen en plannen voor de toekomst. Een swingend lipdub filmpje met een spetterend einde schudde de zaal halverwege wakker. Wat een feest met al die alumni op het podium!

En daarnaast mochten wij het publiek ook verassen. Directeur Marion Weijman lanceerde samen met twee alumni ons prachtige jubileum tijdschrift, de opening van de tiende vestiging in 010 én de Vrienden Stichting. Hiermee kan iedereen die de weekendschool een warm hart toedraagt ook echt “Vriend” worden van de weekendschool. Heleen Terwijn, oprichter en directeur strategie, kon natuurlijk niet ontbreken op dit grote feest. Met mooie woorden sloot zij het programma af. Gevolgd door de zomerse en opzwepende klanken van Joris Linssen en Caramba, die de hele zaal aan het dansen kregen. We hebben genoten van een programma met een lach en een traan. Van ontmoetingen met nieuwe vrienden en oude bekenden. Van een feestelijke dag op een mooie locatie.

Deze dag was nooit zo geslaagd geweest zonder de inzet van veel mensen. De weekendschool wil daarom graag alle aanwezige alumni bedanken voor hun hulp. En al die mensen die zich hebben ingezet op het podium: Pieter Hilhorst, Laȉla  Abid, sprekers van de minuutjes, Joris Linssen & Caramba en natuurlijk Jan Jaap van der Wal. Daarnaast willen we Theater DeLaMar bedanken voor de fijne professionele samenwerking. En natuurlijk; dank aan alle aanwezigen, met uw betrokkenheid draagt u allemaal bij aan het succes van IMC Weekendschool.