fbpx
020 – 280 17 00 EN

15 jaar les in het weekend

17-01-2013

17 januari 2013
Het was afgelopen zondag in heel Nederland feest,  IMC  Weekendschool bestaat 15 jaar. Dus op alle negen vestigingen van de weekendschool was het feest voor de leerlingen. Bij IMC Weekendschool in Tilburg was er een speciale gast uitgenodigd: burgemeester Peter Noordanus. Hij heeft zijn agenda op zondagochtend speciaal vrij gehouden om les te komen even aan de leerlingen uit Tilburg-Noord en West. Al deze 90 kinderen komen elke zondag, voor 2.5 jaar lang naar de weekendschool was zij van vele gastdocenten les krijgen in de meest uiteenlopende vakken.

De derdejaars leerlingen volgen de komende weken het vak Politiek. Dus voor hen was het bezoek van de burgemeester natuurlijk extra leuk. Hij vertelde over zijn beroep, hoe zijn werkdag eruit ziet en erder wijdde hij uit over het belang van initiatieven zoals IMC Weekendschool. Gedurende de gastles van de burgemeester mochten alle kinderen ook vragen stellen aan hem en ontstond er een mooi gesprek.

Feestje

Een feest zou geen feest zijn zonder muziek, dans en een lekker stuk taart. Dat ontbrak dan ook zeker niet in Tilburg. Er is een aantal oud-leerlingen van de Tilburgse vestiging die een dansformatie zijn gestart, genaamd ‘The Bananas’. Inmiddels zijn zij door heel Nederland bekend en kent hun feestelijke nummer ‘Touwtje Springen’ al meer dan 10.000 hits op Youtube. Ter gelegenheid van het jubileum kwamen zij voor een speciaal optreden naar de weekendschool. De leerlingen vonden het fantastisch om hun in levende lijve te zien, het duurde dan ook niet lang om de hele school aan het dansen te krijgen.

Op naar de volgende 15 jaar

Aan het einde van de middag is, net zoals op alle andere acht vestigingen het schoolbord met de toekomstwensen onthuld door de burgemeester. Hij had zelf ook een mooie wens: “Ik wens Tilburg over vijftien jaar een even actieve en inspirerende IMC Weekendschool toe als die op die moment in onze stad bestaat.”

Net zoals de burgemeester hopen wij hetzelfde. Elke IMC Weekendschool vestiging geeft iedere zondag aan 100 leerlingen les en dat al 15 jaar lang. De kinderen komen telkens weer, gevuld van enthousiasme naar de lessen toe. Dit valt alleen maar te prijzen en daarom gaan wij hier dan ook de komende 15 jaar gewoon mee door.