fbpx
020 – 280 17 00 EN

15 jaar les in het weekend

15-01-2013

Het was afgelopen zondag in heel Nederland feest , IMC  Weekendschool bestaat 15 jaar en telt negen vestigingen. 15 jaar weekendschool mag dus gevierd worden, en hoe! In IMC Weekendschool Tilburg werd als speciale gast burgemeester Noordanus uitgenodigd. Hij heeft zijn agenda op zondagochtend speciaal leeg gehouden voor de leerlingen uit Tilburg-Noord en West. Deze 110 kinderen komen elke zondag naar de weekendschool, alwaar zij de meest uiteenlopende vakken volgen .

In het kader van het vak Politiek, waar de derdejaars leerlingen (brugklassers van het voortgezet onderwijs) mee bezig zijn, was het bezoekje van burgemeester Noordanus natuurlijk extra leuk. Hij speechte over zijn vak en vertelde vooral hoe belangrijk hij initiatieven zoals IMC Weekendschool vindt: “Ik wens Tilburg over vijftien jaar een even actieve en inspirerende IMC Weekendschool toe als die op die moment in onze stad bestaat.”

Geen 9 tot 5 mentaliteit
Geen enkele leerling schrok toen de burgemeester vertelde dat zijn job geen standaard kantooruren baantje is. Dat is helemaal  niet raar , aangezien deze leerlingen er allemaal zelf voor kiezen om hun vrije zondag te verruilen voor een dag vol met lessen en activiteiten.

Feestje bouwen
Een feest zou geen feest zijn zonder muziek, dans en een lekker stuk taart. Dat ontbrak ook zeker in Tilburg niet. Een aantal oud-leerlingen van de vestiging in Tilburg zijn een dansformatie gestart: The Bananas. Zij gooien hoge ogen in het hele land. Hun feestelijke nummer ‘Touwtje Springen’ kent al meer dan 10.000 hits op Youtube; geen wonder dat ze de leerlingen (en docenten) van de weekendschool allemaal aan het swingen kregen.

De volgende 15
Zoals burgemeester Noordanus het ookal  mooi verwoordde: de weekendschool is een verrijking voor de stad. Elke IMC Weekendschool vestiging heeft ruim 100 leerlingen die elke zondag met zin en gevuld van enthousiasme naar de lessen komen. Dat valt alleen maar te prijzen en daar gaan zij en wij dan ook de komende 15 jaar gewoon mee door.