fbpx
020 – 280 17 00 EN

15-jarig jubileum IMC Weekendschool Rotterdam!

17-01-2013

17 januari 2013
Afgelopen zondag heeft IMC Weekendschool Rotterdam, net als alle andere acht vestgingen, het 15-jarig jubileum van IMC Weekendschool gevierd. Het was een bijzondere dag voor de leerlingen en alle andere belanghebbenden van de weekendschool. Zo was Carien Pot van het bestuur aanwezig, alle vaste docenten en jaarcoördinatoren, de vrijwilligers, de ouders en veel pers. De speciale gast van de dag was burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Allen zijn samengekomen om deze bijzondere mijlpaal te vieren in het Erasmus MC. Als klap op de vuurpijl heeft burgemeester Aboutaleb een gastles verzorgd en heeft hij, persoonlijk alle leerlingen het boek ’50 stoere beroepen’ persoonlijk cadeau gegeven én gesigneerd!

Les van de burgemeester

De leerlingen zijn de ochtend op deze feestelijke goed begonnen: met de speciale weekendschool taart. Vervolgens hebben de leerlingen uit de verschillende groepen gewerkt aan een eigen kunstwerk. Dit kunstwerk is geïnspireerd op de toekomst van de leerlingen.

Tijdens de gastles van de burgemeester mochten de leerlingen vragen aan hem stellen. Het was opvallend hoeveel vragen de kinderen hadden. Geheel in de stijl van de weekendschoolschool werd de ene na de andere vraag op de burgemeester afgevuurd. De leerlingen waren erg onder de indruk van de les en één van de eerstejaars leerlingen noemde de dag zelfs “de mooiste dag van zijn leven”.

Toekomstwensen

Alle leerlingen hebben de afgelopen tijd hard nagedacht over wat zij over 15 jaar graag zouden willen bereiken, of willen zien in de wereld om hen heen. Deze wensen hebben ze vervolgens op het schoolbord geschreven en deze is vervolgens door burgemeester Aboutaleb onthuld.

De dag is vlekkeloos verlopen, mede dankzij de hulp van de vele vrijwilligers die aanwezig waren. Een mooie start van de komende 15 jaar!