fbpx
020 – 280 17 00 EN

Expositie Amsterdam Noord in WTC

10-03-2016

In maart 2015 startten de derdejaars leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Noord met hun allerlaatste weekendschoolvak: Reclame, gegeven door creative director Melle Dotinga en fotograaf Jaap Stahlie.

Dit vak heeft geresulteerd in een expositie met de titel ‘Ten Days Till Graduation’. Deze expositie staat sinds vandaag op de eerste verdieping, toren A, van WTC Amsterdam, goed zichtbaar voor iedereen die met de auto naar het pand komt. Het WTC huisvest ook het hoofdkantoor van IMC Weekendschool.

De expositie laat zien wat Amsterdam Noord belangrijk maakt voor de leerlingen, waar ze trots op zijn in Noord, wat de weekendschool voor hen betekent en welke plek deze volgens hen inneemt in Amsterdam Noord. Tijdens het vak Reclame werkte de vestiging samen met de Tolhuistuin, Halte Zamenhofstraat en de Noorderparkkamer. De expositie was eerder al te zien zijn bij en rondom deze locaties.

Reclame

Tijdens het vak Reclame werd de identiteit van Amsterdam Noord en van IMC Weekendschool Amsterdam Noord naast elkaar gelegd. Amsterdam Noord is een stadsdeel in ontwikkeling. Er wonen veel jongeren, echte Noorderlingen, mensen vanuit de hele wereld – maar ook steeds meer jonge Amsterdammers die naar dit stadsdeel toe trekken. Noord is een grote broedplaats met mooie creatieve plekken zoals de Tolhuistuin, Halte Zamenhofstraat en de Noorderparkkamer. IMC Weekendschool staat daar middenin en is eigenlijk ook een broedplaats: een plek waar leerlingen zichzelf ontwikkelen door nieuwe dingen te proberen en ervaren.

Benieuwd naar de expositie? Kom vooral langs in het WTC.