fbq('track', 'Lead’);

Tilburg zoekt enthousiaste vrijwilligers!

15-09-2019

IMC Weekendschool Tilburg is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die (voor vijf zondagen per jaar of meer) zouden willen helpen als begeleider.

IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor jongeren tussen de tien en veertien jaar, afkomstig uit sociaal-economische achterstandswijken. Op de zondag gaan professionals uit de meest uiteenlopende beroepsgroepen op de Universiteit van Tilburg vrijwillig aan de slag met deze gemotiveerde kinderen.

Onze leerlingen komen allemaal uit Tilburg Noord en willen graag leren wat je later allemaal zou kunnen worden. Daarom gaan ze vanaf groep 7 tot en met de brugklas een extra dag in de week naar school. Niet om te leren rekenen en schrijven, maar om te leren van enthousiaste gastdocenten die gepassioneerd over hun vakgebied vertellen! Op zondag spelen ze een rechtszaak na in de rechtbank, krijgen ze les van artsen, leren ze debatteren met politici, en maken ze kunstwerken met echte kunstenaars. Ze krijgen lessen in journalistiek, sterrenkunde, geneeskunde, rechten, wiskunde, muziek en nog veel en veel meer. Op deze manier leren deze kinderen hun talenten ontdekken, krijgen ze meer zelfvertrouwen en ontmoeten ze mensen uit verschillende lagen van de samenleving.

Bij de weekendschoolactiviteiten zijn begeleiders onmisbaar; zij begeleiden kleine groepjes tijdens excursies en helpen de leerlingen bij het samenwerken in de klas. Ook ondersteunen zij de leerlingen bij het werken aan opdrachten en zorgen ze ervoor dat er aandacht is voor ieder kind. Zo creëren begeleiders een prettige, werkbare sfeer. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die minstens vijf zondagen per jaar (opeenvolgend of verspreid over het schooljaar) willen komen helpen in onze klassen. Leservaring is geen vereiste, enthousiasme wel!

• Werk je graag met kinderen?
  • Lijkt het je leuk om kinderen uit verschillende culturen te leren kennen en begeleiden bij al deze bijzondere vakken?
  • Ben jij (minstens) vijf keer per jaar beschikbaar op zondag van 10.30 – 15.00 uur?

Neem dan contact op met Chantal van Rijswijk, locatiemanager IMC Weekendschool vestiging Tilburg.

E-mail: chantal.vanrijswijk@weekendschool.nl en telefoonnummer: 06 – 11002707.