fbpx
020 – 280 17 00 EN

Ontdek Tilburg op het Oogstfeest

20-10-2012

IMC Weekendschool op het Oogstfeest

Tilburg ontdekken met de kinderen uit Tilburg-Noord. De leerlingen van het tweede jaar van IMC Weekendschool gaan vier zondagen achter elkaar verschillende plekken in Tilburg leren kennen. Op zondag 23 september brengen ze een bezoek aan de eerste editie van het Oogstfeest dat wordt georganiseerd door de Kiwanis Tilburg.

Koetje knuffelen, pannenkoeken bakken met plaatselijke ingrediënten, chips maken, van alles proeven… je kunt het zo gek niet bedenken of de organisatie van het Oogstfeest heeft er wel aan gedacht. Het nieuwe shoppinggebied van het Tilburgse centrum, het Pieter Vreedeplein is omgebouwd tot een perfecte blend van nostalgische stands en boerenlandschap met de meest mooie, natuurlijke producten.

Onterechte verbazing
‘We wisten niet wat we konden verwachten, maar het weer zit ontzettend mee en de opkomst is fantastisch”, zo zegt Kiwanis lid Joost Vermeer. Zijn verbazing is onterecht. De Kiwanis heeft duidelijk veel tijd geïnvesteerd om kinderen bewust te maken van voeding en de afkomst ervan. De kinderen smullen letterlijk en figuurlijk van regionale heerlijkheden. De Kiwanis mag trots terugblikken op een geslaagde eerste editie.

Tilburg ontdekken
Zo ook de leerlingen van de IMC Weekendschool Tilburg. Zij zijn al weken Tilburg aan het ontdekken. Het doel: Kinderen uit Noord te laten ondervinden wat de stad te bieden heeft. IJshockey bij het T-Kwadraat, rondleiding bij Theaters Tilburg, Bezoekje aan Westpoint en dus ook het Oogstfeest op het Pieter Vreedeplein.

Koetje knuffelen
De leerlingen kregen een educatief programma aangeboden dat rijkelijk gevuld was met allerlei praktische opdrachten. ‘Ik heb zelf alle groente gesneden..’ , zegt Ossama (12) terwijl hij van zijn hete soep slurpt. ‘Ik zou nog wel een keer met die koe willen knuffelen..’, pruilt Seda (12) als ze omkijkt naar de twee kalveren die in de hoek van het terrein liggen.

Volgend jaar weer
‘Gaan we volgende jaar weer meneer?’, vraagt een andere leerling. Meneer Bob van de weekendschool kijkt geamuseerd naar zijn leerling en zegt: ‘Ik hoop het wel, laten we maar gauw gaan tegen de organisatie vertellen dat wij hopen dat het er volgend jaar weer is..’