fbpx
020 – 280 17 00 EN

19 jan: Alumni Study Event voor Amsterdamse 3e jaars

10-01-2020

Allereerste Alumni Study Event 

Zondag 19 januari vindt de eerste Alumni Study Event (ASE) plaats speciaal voor derde jaars leerlingen van (nu nog alleen) de Amsterdamse Weekendscholen.

Tijdens de Alumni Study Event gaan derdejaars leerlingen van de Amsterdamse vestigingen (Noord, West, Zuidoost) én hun ouders in gesprek met oud-leerlingen/alumni van de Weekendschool. Hoe zijn zij verder gegaan na hun Weekendschool jaren? Welke opleiding of school hebben zij gekozen en hoe hebben zij deze keuze gemaakt? Hoe hebben zij hun interesses gevolgd? En wat vonden zij moeilijk in het maken van deze keuzes.

De Alumni Study Event is er voor bedoelt om derdejaars leerlingen van IMC Weekendschool te helpen met de volgende stap in hun shoolbestaan en carriere.  Ook stimuleren we de ouderbetrokkenheid bij IMC Alumni en stimuleren we de zichtbaarheid van het alumni netwerk.

Programma:

  • Naast het kennismaken met oud leerlingen zijn van ook alle 10 Connecties (o.a. Recht,Politiek, Kunst, Finance, Zorg, Journalistiek etc.) alumni aanwezig. Zij zijn de kenners van het het Alumni netwerk binnen dit specifieke vakgebied, zij organiseren evenementen en lezingen en staan in contact met bedrijven en gastdocenten.
  • In de ochtend worden drie Thema Talks gehouden: Stapelen, Banen van de toekomst en Tips en tricks door alumni.
  • In de middag worden presentaties gegeven door de verschillende Connecties. Ouders en leerlingen kunnen er hier drie van uitkiezen op bij te wonen, zich te informeren en in gesprek gaan met alumni.

Facts:
Wanneer: Zondag 19 januari
Waar: Hyperion Lyceum, Amsterdam Noord, Badkhuiskade 361
Hoe laat: inloop vanaf 10.30 uur, start programma 11.00 uur tot 14.00 uur.

Aanmelden: dat kan via je jaarcoordinator of via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-alumni-study-event-82806351025

 

Bekijk de flyer: