fbpx
020 – 280 17 00 EN

1e jaars krijgen Sterrenkunde

28-01-2013

De eerste les Sterrenkunde van de 1e jaars leerlingen was ook weer de eerste klassikale les van 2013. Juf Diane en Juf Amina hebben de leerlingen in de vakantie echt wel gemist en hadden erg veel zin hen weer te zien en er een toples van te maken… En dat is gelukt! Samen met gastdocenten Jacco en Frank en begeleiders Geert en Leonie leerden we alles over het heelal, sterren en planeten. Met een opblaasaarde en balonnen leerden we hoe groot de aarde is ten opzichte van de maan. En ook hoe ver de maan af staat van de aarde. Na een interessante film over het heelal mochten we een eigen planeet ontwerpen, de resultaten waren prachtig en hebben we opgehangen om ze allemaal goed te bekijken.
Volgende week de tweede les Sterrenkunde, dan maken we een eigen spectograaf en leren we wat je daarmee kunt zien. Ook leren we begrijpen dat we eigenlijk allemaal uit sterrenstof bestaan en hoe je stoffen/elementen als zuurstof, helium en berylium kunt verbinden…
Zondag 3 februari 2013 gaan we met de stadsbus op excursie naar de sterrenwacht van Utrecht, Sonnenborgh. Allemaal spannende workshops doen in groepjes, sterren kijken in het Planetarium en natuuuuuuuurlijk door de telescoop kijken…. Spannend!