fbpx
020 – 280 17 00 EN

200e jongere gestart als IMCoach

11-10-2020

De eerste lichting IMCoaches in het pre-coronatijdperk

Anderhalf jaar geleden begonnen Stichting IMC Weekendschool en CINOP met IMCoach, één van de projecten binnen de landelijke proeftuin van de maatschappelijke diensttijd (MDT). En in oktober ging het 200e IMCoach-traject van start. Bouchra startte bij het programma IMC Weekendschool in Den Haag met de begeleiding van leerlingen. IMCoach maakt het mogelijk dat op grote schaal zowel alumni (oud-leerlingen) als niet-alumni vrijwilligerswerk kunnen komen doen bij Stichting IMC Weekendschool.

Afgelopen zondag 4 oktober begeleidde Bouchra dus voor het eerst leerlingen van het tweede jaar tijdens het vak Ondernemen. Zij heeft zoals meer van onze IMCoaches vroeger ook op de weekendschool gezeten. Helaas was het voor haar destijds niet mogelijk om de weekendschool af te maken, maar ze heeft nog veel fijne herinneringen aan die tijd. Daarom gaf zij zich kortgeleden op als IMCoach om de leerlingen van nu diezelfde fijne tijd te bezorgen. Zij vult haar IMCoach-traject in door leerlingen te begeleiden in de klas, iets wat goed bij haar eigen wensen past. “Door terug zijn in de klas op zondag komen veel herinneringen naar boven. Ik help graag bij de lessen die ik vroeger zo tof vond!”

Veel mogelijkheden

Het is mogelijk om jouw IMCoach-traject ook op een andere manier in te vullen. Je kunt op allerlei plekken binnen onze organisatie aan de slag gaan: het organiseren van een (online) evenement, huiswerkbegeleiding geven, etc. In september 2019 vierden de eerste IMCoaches de afsluiting van hun traject en ondanks de corona-quarantaine van 2020 wisten veel nieuwe IMCoaches ook hun traject op flexibele wijze te starten en/of voort te zetten. De volgende certificaatuitreiking staat gepland voor januari 2021, dan zullen deze trotse IMCoaches allemaal hun certificaat in ontvangst kunnen nemen!

Ben jij nou net zoals Bouchra ook geïnteresseerd geraakt? Opgeven kan nog steeds via www.imcoach.nl!

Hieronder enkele foto’s van vóór de coronacrisis.

image9
image8
image4
image3
image2
image1
previous arrow
next arrow

Wat is: Maatschappelijke diensttijd?

MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je je talenten en doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Ook ontmoet je nieuwe mensen en maak je onze samenleving sterker. Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Je krijgt een eigen begeleider, volgt trainingen die je zelf interessant vindt en krijgt vaak ook een certificaat. Handig voor je cv, bij het maken van bijvoorbeeld een studiekeuze, de volgende stap voor je toekomst of het vergroten van je netwerk. www.doemeemetmdt.nl