fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC alumni vallen op tijdens Holland Festival

20-06-2017

Zaterdag 10 juli hebben 8 alumni op uitnodiging van Holland Festival deelgenomen aan een middag vol dansactiviteiten. De middag begon in Chasse Dance Studio in Amsterdam, waar de jongeren kennis hebben gemaakt met enige technieken uit de nieuwe dansstijl – FlexN. Onder leiding van de choreograaf en conceptbedenker Reggie Gray en enkele dansers van zijn gezelschap hebben onze alumni deze dansvorm geoefend en konden ze zelf hun danskwaliteiten laten zien in een ‘battle’.

Na de masterclass werden we vriendelijk ontvangen in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Daar hebben we de rondleiding door het theater gekregen. Passie voor dansen van onze alumni was zichtbaar en voelbaar tijdens de rondleiding. Overal waar er gelegenheid toe was hebben ze gedanst, gebeatboxt en gerapt. Backstage kwamen ze een danser uit het FlexnN gezelschap tegen. Mensen die dezelfde passie delen, hebben elkaar dan ook snel gevonden. Zo stonden enkele alumni binnen no-time te improviseren met de professionele FlexN danser in een imposante danszaal van de Stadsschouwburg.

Na de rondleiding en een diner in het Grand Café van het theater mochten we ook de dansvoorstelling van Flexn bijwonen. Hoe bijzonder is het om de dansers op het podium te zien, met wie je zelf hebt gedanst?! Onze alumni hebben veel indruk gemaakt op de regisseur en zijn crew, opdat ze na de voorstelling het podium zijn opgeroepen. En ja hoor, ze hebben daar weer prachtig gedanst!

Voorafgaand aan de voorstelling is er een korte voorbeschouwing van Holland Festival programma en deze specifieke dansvoorstelling uit Brooklyn gehouden. Onze alumna, Shenifa Walker heeft in een panel met o.a. Peter Sellars de visie op onderwijs en cultuur van IMC Weekendschool toegelicht.

De show is afgelopen, de dansers van Flexn zijn inmiddels terug naar de Verenigde Staten, maar speciale band tussen onze alumni en dit dansgezelschap blijft voortbestaan. Deze bijzondere dag is een mooi bewijs dat je niet bang moet zijn om je passie met andere mensen te delen. Het kan leiden tot onvergetelijke ervaring en onverwachte ontmoetingen!
We danken Holland Festival voor deze mooie ervaring en zijn bijzonder trots op onze alumni die hun interesse en passie met ons wilden delen!

Diverse programma’s van Holland Festival zijn nog te bewonderen tot 25 juni.