fbpx
020 – 280 17 00 EN

22 jaar IMC Weekendschool

13-01-2020

Tweeëntwintig jaar jaar geleden opent de eerste IMC Weekendschool in Amsterdam Zuidoost haar deuren en lopen de eerste ‘Weekendschool-jongeren’ bij ons naar binnen. In ruim twee decennia zijn er door duizenden jongeren deze zelfde voetstappen gezet.

Bij ons, Stichting IMC Weekendschool, staat de potentie en ontwikkeling van jongeren centraal. We beseffen dat niet elke jongere gelijke kansen heeft op dit gebied. Daarom geven wij hen die van huis uit de kans niet krijgen, de mogelijkheid om zich breed te oriënteren. Om te ervaren waar ze goed in zijn en uit te vinden waar ze warm van worden. Dat doen we met een vernieuwende vorm van onderwijs en door het onderwijs te vernieuwen.

Van die eerste vestiging in Amsterdam Zuidoost zijn we uitgegroeid tot een organisatie met diverse programma’s en 54 vestigingen door het land. Het programma IMC Weekendschool groeide naar tien vestigingen en kreeg diverse zustersscholen in het buitenland. Via het programma IMC Basis bieden we op 34 basisscholen door het land Weekendschool onderwijs binnen het huidige curriculum van het basisonderwijs. Voor nieuwkomerskinderen in Nederland loopt via IMC on Tour op 10 vestigingen een onderwijsprogramma. Het programma IMC Alumni, het netwerk van ruim drieduizend oud-leerlingen, zorgt dat zij zich ook na het afronden van de Weekendschool kunnen blijven ontwikkelen.

Wekelijks zetten nu 3.250 leerlingen hun voetstappen binnen onze programma’s. Een mooie ontwikkeling, waar we verder aan bouwen. Dit zou ondenkbaar zijn geweest zonder de inzet en hulp van velen die ons jaar in jaar uit steunen. Van onze eerste partner IMC tot de duizenden bedrijven, fondsen, gastdocenten, vrijwilligers, donateurs en allen die ons de afgelopen jaren de inspiratie gaven om te blijven werken aan de gedachte dat er voor iedereen een goede plek in de samenleving is. Stichting IMC Weekendschool bereidt jongeren hierop voor door hun blikveld te verruimen en hun enthousiasme te vergroten. Het is een plek waar je als jongere jezelf ontdekt en…de wereld.

Dank voor uw steun, hulp en inspiratie.

Medewerkers en vrijwilligers

Stichting IMC Weekendschool