fbpx
020 – 280 17 00 EN

Alumni IMC Weekendschool te gast bij Koffietijd

15-05-2018

Twee van onze alumni, Ömerfaruk Susurlu en Hajar El Kahla, waren maandag te gast bij het tv-programma Koffietijd. Daar schoven zij aan om te vertellen over wat IMC Weekendschool al 20 jaar doet. ‘Het gaat erom dat je een sterk mens wordt.’

Wat maakt dat je als 10-jarige gedurende drie jaar elke zondag naar de weekendschool gaat? Hajar legt uit dat ze altijd al leergierig is geweest. ‘Toen ik van IMC Weekendschool hoorde, wilde ik direct meedoen.’ Ömerfaruk vult aan: ‘het is vet om met advocaten, rechters en chirurgen om de tafel te zitten en met hun vak bezig te zijn.’ Deze professionals vertellen de leerlingen met passie over hun vak. De leerlingen volgen hun nieuwsgierigheid en mogen alles vragen. Letterlijk alles. ‘Zelfs wat de rechter precies verdient’, zegt Ömerfaruk. Het is een unieke kans voor leerlingen uit achterstandswijken om met deze professionals in aanraking te komen.

Toekomst
De presentatrice vraagt Hajar en Ömerfaruk hoe bepalend IMC Weekendschool is geweest voor hun toekomst. ‘Je leert er wat je leuk vindt en wat niet’, legt Hajar uit. Zo volgde ze in eerste instantie het vak politiek. Pas naderhand bleek dit een trigger te zijn tijdens de les niet wist wat ze er mee moest. Haar grote politieke voorbeeld is Jesse Klaver van GroenLinks. Voor de toekomst heeft ze zelf ook politieke ambities.

Ömerfaruk is student pedagogiek en geeft inmiddels zelf les op de weekendschool waar hij 14 jaar geleden leerling was. Hij doet graag iets terug voor IMC Weekendschool en ziet zichzelf als rolmodel. ‘Elke zondag sta ik voor de klas met 24 leerlingen. Ik zeg altijd tegen ze dat zij de matrozen zijn en ik de kapitein ben. Zonder de matrozen kan ik niet varen. We leren van elkaar en ik probeer de kinderen te motiveren. Het is belangrijk dat ze durven te vragen en om mensen af durven te stappen.’

Unieke school
Aan het slot van het item legt Hajar nog een keer uit waar het om draait bij IMC Weekendschool. ‘Het gaat niet om woordjes leren, maar je ontwikkelt jezelf. Het gaat erom dat je een sterk mens wordt.’ Dus het loont om op zondag naar school te gaan. Al 20 jaar lang.

Wil je onze IMC Alumni terugzien. Bekijk dan hier het fragment van Koffietijd. Bij minuut 28 begint het item.

 

Twee alumni van IMC Weekendschool, Ömerfaruk Susurlu en Hajar El Kahla, waren maandag te gast bij het tv-programma Koffietijd.