fbpx
020 – 280 17 00 EN

Trainingsweekend ambassadeursopleiding in Den Haag

25-02-2019

Op vrijdag 15 februari 2019 ging het tweede trainingsweekend van de ambassadeursopleiding van start, met als hoogtepunt een bezoek aan de Amerikaanse ambassadeur.
Om 14:30 uur werd iedereen ontvangen in de ‘chill ruimte’ van The Student Hotel Den Haag. Hier kreeg iedereen zijn kamersleutel en bovenal instructies over het onderdeel dat aan het einde van de dag op de planning staat: een bezoek aan de Amerikaanse Ambassade voor een ontmoeting en gesprek met Pete Hoekstra, zijn vrouw Diane en de staff van de Amerikaanse Ambassade. Een ontmoeting die geldt als hét hoogtepunt van de ambassadeursopleiding.

Op de residentie van de Ambassadeur, waar wij dit jaar voor het vierde jaar op rij welkom zijn, werden we hartelijk ontvangen voor een round-table sessie met Pete Hoekstra. Rond de brandende haard werd gesproken over key-values en ambassadeurschap en vonden er pittige, maar respectvolle discussies plaats die volwassen niet altijd durven te voeren.

De tijd vloog voorbij, maar gelukkig konden de gesprekken voortgezet worden in de dining room, waar een tafelschikking op naam is gemaakt en wij mochten genieten van een geweldig driegangen diner. Afsluitend was er tijd voor foto’s, waaronder de inmiddels beroemde groepsfoto op de trap. Een mooi einde van deze bijzondere avond.

Zaterdag 16 februari stond volledig in het teken van improviseren en presenteren met het doel om ambassadeurs zich zekerder en vrijer te laten voelen bij presentaties voor groepen. De training werd verzorgd door Richard Roling. Samen met de nieuwe lichting ambassadeurs is hij ‘s ochtends aan de slag gegaan met improvisatie-oefeningen.

In korte tijd werden de deelnemers klaargestoomd voor een PowerPointKaraoke-presentatie door middel van interactieve en laagdrempelige werkvormen die met humor worden behandeld. Het middagprogramma bestond uit verschillende storytelling theorieën en presentatietechnieken. De ambassadeurs presenteerden hun eigen verhaal en werden hierbij gecoacht door Richard en door alumni ambassadeurs uit eerdere lichtingen.

Zondag heeft Hodayfa Izyi, alumnus van IMC Weekendschool Amsterdam West, masterstudent Chemical Engineering aan de TU Delft, masterstudent Management of Innovation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam én ambassadeur van de 3e lichting, een les in ‘Idea Management’ verzorgd. Hij heeft de groep geleerd over brainstormen, out of the box én in the box denken, ideeën testen en pitchen. De tools die hij hen heeft aangereikt kunnen zij goed gebruiken voor de groepsopdracht.

Op naar het laatste weekend in april!