fbpx
020 – 280 17 00 EN

30 seconden

02-11-2015

De brandweermannen hadden natuurlijk wel gezegd dat er een melding binnen zou kunnen komen, dat ze dan heel snel weg zouden moeten rijden in de brandweerwagen en dat wij dan niet langer konden blijven. Maar we hadden toch niet gedacht dat het zou gebeuren, want ja… de afgelopen acht jaar was dat tenslotte ook niet gebeurd tijdens de excursie naar de brandweer.

En toen.
We waren net een uur bezig; spuiten met de brandweerslang, ‘vuur’ zoeken in een hele donkere kamer, de kazerne bekijken, een pop dragen met een brandweerpak aan en veel vragen stellen. Opeens klonk er een alarm! Alle brandweermannen pakten hun spullen bij elkaar, sprongen in de brandweerwagen, zwaaiden nog even en verdwenen naar de brandmelding. 30 seconden duurde dat alles bij elkaar, de derdejaars hebben het geteld.

Een korte maar krachtige dag bij de brandweer dus, afgesloten met gierende sirenes……. De derdejaars waren allemaal erg onder de indruk van de professionele en snelle brandweermannen van brandweerpost Schepenbuurt. Namens de leerlingen: bedankt voor de geweldige ontvangst!