fbpx
020 – 280 17 00 EN

300 leerlingen IMC Basis krijgen tweede digitale gastles Touzani

02-06-2021

Alles wat je leert is van jou!’ Met zijn inspirerende verhaal over groeien, nieuwe stappen zetten, durven en omgaan met tegenslagen inspireerde Soufiane Touzani de afgelopen maanden 300 leerlingen op 12 (IMC) Basisscholen in 12 provincies door het land. Daarmee zat de eerste stap in het coachen van deze leerlingen van de bassischool naar de middelbare school erop.

Afgelopen week kreeg dit bijzondere traject van de Gelijke Kansen Alliantie zijn vervolg. Via videoverbinding en Whatsapp gaf Touzani een tweede digitale gastles waarin hij de leerlingen coachte, zoals hier in Deventer (foto). Samen met de leerlingen blikte hij terug op de cito-toets, de meivakantie en de middelbare school keuze. Ook werd er teruggekeken op het afgelopen, bijzondere schooljaar. Zo konden de leerlingen al hun vragen en zorgen delen met Touzani. Die hij natuurlijk geheel in Touzani’s enthousiaste stijl besprak en beantwoorde.
En dat slaat aan, ook volgens de docenten van de verschillende groepen 8: ‘ineens leek het alsof we touzani al jaren kennen. Voor het eerst ontstond er een echt gesprek, ook vanuit de leerlingen en verplaatsten zij zich in de wereld van Touzani. Ze begonnen echt te vragen’. De docent van groep 8 OBS de Walsprong Zaltbommel ging herinneringen ophalen van de afg jaren. Wat stond er bovenaan? Touzani!

Dat de lessen indruk maken en binnenkomen bij de leerlingen blijkt wel uit de reacties:
– Dennis: “Dat het niet erg is als je een fout maakt, maar dat je er wat mee moet doen.”
– Teim: “Dat je met een laag advies ook kunt komen waar je wilt en dat je dan ook een goeie baan kunt krijgen.”
– Serkan: “Als je een fout maakt dan ga je niet dezelfde fout nog een keer maken.”
– Berkay: “Kijken met wie je echt wilt omgaan, zijn vrienden echt geïnteresseerd in jou en brengen ze je verder? Heb ik over 10 of 20 jaar ook nog iets aan deze vrienden?”
– Dennis: “Kijk altijd eerst naar jezelf. Wat is mijn aandeel. Dat is het belangrijkst in het leven.”
– Reflecteren: kijk eerst goed naar jezelf. Zowel bij je gedrag/houding als bij je school/werk.
– Soufiane moet wat beter zijn huiswerk doen wat betreft Go Ahead Eagles.

Stichting IMC Weekendschool is trotse partner van dit traject met haar programma IMC Basis. Touzani breekt een lans voor IMC Basis wij breken een lans voor alle gastdocenten die onze leerlingen week in week uit inspireren en motiveren.

Foto door leerkracht Jorne Dijkerman (Deventer)

Lees alles over de Gelijke Kansen Alliantie campagne met IMC Basis en Soufiane Touzani via de speciale campagne pagina.