fbpx
020 – 280 17 00 EN

Dit jaar eerste Alumni voor Mundo de Talentos

25-10-2020

Ook bij onze zusterschool Mundo de Talentos in Mexico betekent weekendschoolonderwijs op dit moment gebruik maken van television broadcasting en online lessen. Dit schooljaar zal er voor het eerst met drie jaargroepen worden gewerkt. En dus ook de eerste diploma uitreiking worden gevierd en kunnen ze zich gaan voorbereiden op de eerste Alumni groep!  Op dit moment werkt Mundo de Talentos nog met twee jaargroepen. Een derde jaar van 20 leerlingen (de aankomende eerste groep alumni). Een tweede jaar van 40 leerlingen en als er straks weer uitnodiging rondes komen een nieuw eerste jaar van 40 leerlingen. Hopelijk start dit nieuwe eerste jaar voor de Kerstvakantie van 2020. 100 leerlingen in totaal dus in schooljaar 2020-2021. Een bijzonder jaar is begonnen in Chiapas.

Het curriculum bestaat uit 15 modules
Curriculum eerste jaar: Toerisme en Transport, Gezondheid en Persoonlijke Ontwikkeling, Mexicaans: Ambachten en Lokale Ambachten zoals Smederij, Papierproductie met planten en bloemen uit de Chiapas Zone, Weven, Houtbewerking, Technologie en Engineering, Communicatie, Natuurbescherming. 
 
Curriculum tweede jaar: Journalistiek, Wetenschap, Beeldende Kunst, Architectuur (waaronder ook duurzame huizenbouw in de gemeenschappen in de bergen) Geneeskunde, Sociale Wetenschappen
Curriculum derde jaar: Pandemie (sociaal, medische benadering, reflexie op afgelopen maanden), Beeldende Kunst waaronder mede zelf organiseren van de Expo van Reclame Maken Voor Jezelf door leerlingen (expo 5 dec of 13 feb afhankelijk van covid), Masterclasses (wat willen de leerlingen zelf nog graag) zoals de Brandweer, Dierenarts etc.
Hieronder enkele foto’s uit de serie Reclame maken voor jezelf en de tekst van Karen Joselin Santiz Moshan vertaald uit het Spaans om een indruk te krijgen.
‘Er was eens een konijn dat Cloud heette. Hij was erg respectloos, plaagde altijd iedereen. Maar op een dag waren andere konijntjes hem beu en besloten ze een grap uit te halen met Wolk. En toen de grap gebeurde, begon Nube te huilen. Wolk vertelde iedereen dat het hem speet en dat hij het niet meer zou doen omdat het erg lelijk om grappen over een ander te maken en sindsdien heeft hij geen grappen meer gemaakt.’
Karen Joselin Santiz Moshan 11 jaar (Mundo de Talentos 11 jaar), Reclame maken voor jezelf
Mariano
Maria
Karen
Jose Manuel
Jose Carlos
Iris
Iris
Emily
Christian
Alan
previous arrow
next arrow