fbpx
020 – 280 17 00 EN

Samenwerking kunstbeurs PAN

08-11-2021

Wie op jonge leeftijd in aanraking komt met kunst, leert niet alleen kijken, maar ook nadenken, reflecteren, kauwen op iets onbekends. Daarom maken kunstlessen al vanaf de start van  Stichting IMC Weekendschool in 1998 onderdeel uit van het curriculum.

Zo gaan leerlingen tijdens het vak Beeldende Kunst op bezoek bij gerenommeerde musea, instellingen als de Rijksacademie of het International Street Art Museum, helpen zij tijdens de Prix de Rome in het Stedelijk Museum of bezoeken lokale ateliers van jonge kunstenaars. Niet alleen de klassieke kunst komt aan bod, ook moderne vormen als Fotografie en Animatie hebben een plek binnen het vak. Het vak (beeldende) Kunst is zodoende breed én divers, en dat ervaren onze leerlingen jaarlijks tijdens deze populaire lessen.

Dit jaar werkt Stichting IMC Weekendschool samen met de grootste kunstbeurs van Nederland; PAN. Samen organiseren zij een boeiend programma waarbij leerlingen op zondag 21 november op een bijzondere manier kennis maken met kunst. Want, er is iets vreemds aan de hand op PAN Amsterdam; een mysterie rondom vijf kunstwerken. Leerlingen van Stichting IMC Weekendschool gaan dit mysterie, geschreven door kinderboekenschrijver Manon Berns (o.a. bekend van het serie Blockbusters) oplossen.

Speciaal voor deze samenwerking is er deze publicatie in TABLEAU waarin 2 oud-leerlingen (alumni) van Stichting IMC Weekendschool en 1 leerling geïnterviewd worden over hun passie voor het vak kunst.

 

Zoals bijvoorbeeld de twintigjarige Kyara Bhiekharie die Kunst en Economie studeert aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze herinnert zich nog precies hoe ze met de weekendschool naar een kunstuitleen in de Bijlmer ging en daar complimenten kreeg over haar kijk op de werken. ‘Misschien keek ik op een andere manier dan de meeste kinderen deden’.

 

Of de 11-jarige Isaiah Quimpo gaat dit jaar naar het tweede jaar van de weekendschool in AmsterdamNoord. In zijn vrije tijd doet hij niets liever dan tekenen. Trots toont hij een grote potloodtekening van een VOC-schip, want naast tekenen houdt hij ook erg van geschiedenis. ‘Als ik kunst maak, dan voel ik me blij en trots.

Voor alumna Sophia Lookstok (18), was het al vroeg duidelijk waar haar hart lag. ‘Ik was altijd al aan het tekenen, klasgenoten aan het natekenen, de hele kantlijn van schriften aan het volpennen tijdens de les. Lees het het artikel hier. 

 

Tijdens PAN vragen wij particulieren om vriend te worden van Stichting IMC Weekendschool. En daarmee ons onderwijs mogelijk te maken. Wilt u meer weten over deze mogelijkheden kijkt u dan eens op www.imcweekendschool.nl/vriend of stuur een bericht naar ons Particulieren-aanspreekpunt Simone Swinkels.