fbpx
020 – 280 17 00 EN

4 juli prijsuitreiking De Nieuwe Pen 2010

02-07-2010

24 juni 2010
Op 4 juli vindt in het Lloyd Hotel in Amsterdam de prijsuitreiking plaats van De Nieuwe Pen: een schrijfwedstrijd geïnitieerd door literair tijdschrift LAVA, georganiseerd samen met IMC Weekendschool. Acht oud-leerlingen van IMC Weekendschool deden mee aan deze eerste editie.

De Nieuwe Pen is een schrijfwedstrijd die als doel heeft jongeren tussen 14 en 25 jaar te stimuleren om zich met behulp van professionele coaches nog beter en creatiever te uiten in het Nederlands. Oud-leerlingen Praveena, Jay, Samantha, Wahida, Merugia, Nachenthaly, Mirjam en Annu werkten drie maanden aan hun korte verhaal.

De vakjury bestaat uit schrijver Walter van den Berg, hoofdredacteur Petra Boers van boektijdschrift DUF en hoofdredacteur Xavier van Leeuwe van literair tijdschrift Lava. De drie beste verhalen die zij kiezen, worden gepubliceerd in literair tijdschrift Lava 16.2 dat bij uitgeverij J.M. Meulenhoff verschijnt. De winnaar zal een laptop in ontvangst nemen – beschikbaar gesteld door IMC financial markets & asset management – om het prille schrijftalent verder te ontwikkelen. Volgend jaar mogen ook niet-weekendscholers meedoen.

De oprijsuitreiking begint om 16:00 uur. Adres Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34 Amsterdam.