fbpx
020 – 280 17 00 EN

400 nieuwsgierige journalisten in de dop

13-12-2016

Op alle vestigingen van de weekendschool werd door de eerstejaars leerlingen, inmiddels traditiegetrouw, afgetrapt met het vak Journalistiek. Maar liefst 400 journalisten in de dop gingen op zoek naar nieuws in de buurt, met mooie producten als resultaat. 

dsc05364Journalistiek is het allereerste vak voor nieuwe leerlingen op IMC Weekendschool. Leerlingen kunnen bij uitstek hun nieuwsgierigheid kwijt en leren vaardigheden die ze de hun hele weekendschooltijd kunnen toepassen. Vragen stellen, nieuwe dingen proberen, iemand ‘durven’ interviewen, kritisch luisteren – leerlingen raken er via dit vak snel mee vertrouwt. En een bezoek aan een studio of redactie, zoals van RTL, RTV Noord-Holland of Trouw, maakt dit introductievak compleet.Door deze ervaring en de samenwerking met tientallen journalisten en omroepen, maakt elke leerling op de weekendschool een vliegende start.dsc05393

Afgelopen weekend presenteerden de leerlingen van IMC Weekendschool in Amsterdam-West nieuwsreportages in en over hun buurt. Dat resulteerde onder meer in mooie straatinterviews over pesten op school en (actueel!) plastic korrels op kunstgras. En in samenwerking met journalisten van de Volkskrant verscheen voor het tweede achtereenvolgende jaar de Weekendkrant.

Benieuwd naar het resultaat? Kijk, luister en lees hieronder: