fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen IMC on Tour bezoeken de Parade

20-07-2023

De leerlingen van IMC on Tour Rotterdam en Schiedam bezochten deze week de Parade. Daar doken zij in het prachtige programma vol theater, kunst en horeca.

Kinderen die nieuw zijn in Nederland staan vaak voor grote uitdagingen: ze moeten onze taal en cultuur leren kennen, en ook sociaal hun weg zien te vinden. IMC on Tour wil hen op een directe en toegankelijke manier welkom heten met een aanvullend programma.

Zo bezochten de leerlingen een wat ongebruikelijke voorstelling die gericht was op het gedrag van het publiek zelf! De leerlingen keken met open mond en vonden het prachtig, soms wat ongrijpbaar maar wel een voorstelling die de Parade echt typeert en de leerlingen laat nadenken over wat zij gezien hebben.
Na het theater was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Zo werden de leerlingen uitgenodigd om zelf poffertjes te bakken, in de zweefmolen te gaan of een prachtige boom te maken. Op de Parade hoef je je werkelijk nergens te vervelen.

Maar misschien wel het hoogtepunt, dit jaar is er ook een tentoonstelling van en over onze leerlingen. Zij hebben hun eigen huisje gemaakt met Stichting Boks-je-Kunst én prachtige foto’s gemaakt waaraan ze het hele jaar gewerkt hebben (ook van de donaties van de Parade).

Sinds 5 jaar komen onze leerlingen tijdens de Summer School op de Parade. De bezoekers van de Parade doneren (als zij zelf een kaartje kopen) een bijdrage voor onze leerlingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel dank aan de organisatie van de Parade.

IMC on Tour – Summer School:
Bij IMC on Tour gaat het erom dat kinderen zich blijven ontwikkelen op een heel cruciale leeftijd. Daarom organiseert IMC on Tour naast haar reguliere programma de jaarlijkse Summer School. Op maar liefst 10 locaties door het land, gedurende 2 weken wordt er tijdens dit speciale zomerprogramma extra aandacht besteed aan natuur, kunst & cultuur en sport & spel. Naast ontdekken en leren is er veel ruimte voor ontspanning en plezier.