fbpx
020 – 280 17 00 EN

Derdejaars Den Haag bezoeken Tweede Kamer

29-11-2011

28 november 2011
De vestiging Den Haag heeft dit schooljaar voor het eerst het vak Politiek op de agenda. Drie lessen met als hoogtepunt een debat in de
Tweede kamer. Gastdocenten Annemieke van Willigen en Léon van Schie hebben de lessenreeks opgezet. De derdejaars leerlingen uit Den Haag hebben partijen gevormd en leren debatteren.

Het bezoek aan de Tweede kamer begon met een rondleiding door het prachtige gebouw. Vooral de bibliotheek viel bij de leerlingen in de smaak. Tweede kamerleden Roos Vermeij en Ton Elias hielpen de leerlingen met het debat. Ook bode Marja Prins was er speciaal deze zondag voor onze leerlingen. Er werd gedebatteerd over het straffen van hangjongeren en het al dan niet duurder maken van ongezonde producten als sigaretten en snoep. De interruptiemicrofoon was erg geliefd bij de leerlingen, die zich deze dag even politicus konden voelen. Vooral leerling Ahmed Khan bleef goed in zijn rol als voorzitter van de Tweede Kamer en hielp de andere leerlingen er regelmatig aan herinneren dat zij moesten spreken via de voorzitter en wel met de woorden: ”Geachte mijnheer de voorzitter!”.