fbpx
020 – 280 17 00 EN

Een zondag op IMC Weekendschool Den Haag

22-12-2011

18 december 2011
De Haagse leerlingen van het tweede jaar beleeft een enerverende dag bij Shell Pernis, samen met leerlingen van de Rotterdamse vestiging.

Als echte laboranten gaan de leerlingen aan de slag met verschillende chemie proefjes. Tussendoor een heerlijke halal lunch. En als afsluiter per bus over het immense terrein, het is wel 1000 voetbalvelden groot! Een indrukwekkende zondag. Michael [11 jaar] op de terugweg in de bus: “juf, het leek wel of we even in een hele andere wereld waren” Shell Bedankt!  

Diezelfde zondag waren de Haagse eerstejaars leerlingen op bezoek bij Space Expo in Noordwijk. Dit als afsluiter van het geweldige vak Sterrenkunde. Het bezoek was heel indrukwekkend. Alle leerlingen konden in de simulator ervaren hoe een raketlancering en landing aanvoelt. Nu met de vlucht van Andre Kuipers helemaal hot! Iedereen waande zich een ruimtereiziger. 

De derdejaars leerlingen waren in het Museum van Oudheden in Leiden. Het verhaal van Rabia zat bij de beste tien verhalen die naar de BoekieBoekie verhalenwedstrijd waren gestuurd. Natuurlijk moesten wij met de hele groep haar toejuichen bij de prijsuitreiking. In het museum hebben we uiteraard de mummies ook nog even bekeken. 

Voor alle leerlingen een les buiten de deur, met veel nieuwe ervaringen. Mooi om het jaar mee af te sluiten. Team Den Haag wenst alle leerlingen, gastdocenten, begeleiders en sponsoren van de IMC Weekendschool hele fijne feestdagen en veel geluk in 2012.