fbpx
020 – 280 17 00 EN

4e lichting van de Ambassadeursopleiding is gestart

13-12-2018

A story to tell

Alumni van IMC Weekendschool zijn hét bewijs van het belang van IMC Weekendschool. Zij kunnen als geen ander vertellen over de impact van het weekendschoolonderwijs op hun leven, op de keuzes die ze hebben gemaakt en op hun motivatie zich in te zetten voor de maatschappij. Onze alumni zijn de aangewezen personen om hun ‘ware’ verhalen over IMC Weekendschool te delen met de wereld – de beste ambassadeurs die je je kunt indenken.

Op vrijdag 30 november startte alweer de 4e lichting alumni aan de ambassadeursopleiding van IMC Weekendschool met het eerste trainingsweekend op de Nijensteen in Veessen; een prachtige locatie pal aan de IJssel.
In één weekend leerden alumni van verschillende vestigingen elkaar goed kennen en ontstond er een bijzondere band die voor de rest van de opleiding en daarna belangrijk zal blijven
Met gastdocenten Melle Dotinga, Elles Blanken en Maryem Lhajoui werkten zij een heel weekend aan hun persoonlijke verhalen. Zij ontdekten welke kernwaarden voor hen belangrijk zijn, welke ingrediënten er nodig zijn voor storytelling en hoe ze hun verhalen in 2 minuten kunnen pitchen.

Betrokken ambassadeurs uit de eerste drie lichtingen kwamen tijdens het weekend helpen als kok, als facilitaire hulp, als rolmodel en welkomstcomité voor de nieuwe lichting. Door hun aanwezigheid maakte de nieuwste lichting gelijk kennis met het ambassadeursnetwerk waartoe ook zij zullen behoren nadat de opleiding is afgerond.

Het tweede trainingsweekend van de opleiding staat gepland op 15, 16 en 17 februari 2019 en zal plaatsvinden in Den Haag. De groep zal daar een bezoek brengen aan de Amerikaanse Ambassade en verder werken aan hun presentatie vaardigheden, zodat de verhalen ook bij het grote publiek voor het voetlicht gebracht kunnen gaan worden.