fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen presenteren plannen voor een leefbaar Amsterdam Noord!

15-02-2013

15 februari 2013
‘Het is er gevaarlijk voor kinderen, de tegels zitten los en door de hoge bomen is het te donker. Zonde! Het voetbalveld wordt nu niet gebruikt door de buurt! Maar wij hebben de oplossing!’ Roept Samuel enthousiast in de raadszaal van Stadsdeel Noord. 2e jaars leerlingen sloten het vak Poltiek af met een bezoek aan de deelraad van Amsterdam Noord. 

Leerlingen van IMC Weekendschool Noord presenteerden als aanstormende politici hun plannen in de raadszaal voor een leefbaar Noord. Als de leerlingen het voor het zeggen hebben komen er meer afvalbakken in Noord. Geen gewone, maar speciale lichtgevende bakken  die applaudiseren. ‘Zo wordt afval weggooien leuk en komt er minder rommel op straat’ zegt het groepje ‘clean the green’. Een ander groepje wil de buurt opvrolijken met een graffiti project. ‘Graffiti maakt de buurt mooi en vrolijk, hierdoor voelen mensen zich thuis. Maar wel mooie graffiti, geen lelijke. Daarom organiseren we een graffiti wedstrijd’.

Leerlingen zijn erg begaan met hun buurt blijkt uit hun presentaties. Een schone, vrolijke, kleurrijke buurt met veel vrijwillige inzet van buurtbewoners. ‘Als we buurtbewoners belonen met een feest of een prijs, helpen ze vanzelf mee’. Het was best spannend, de plannen presenteren voor een echte jury, bestaande uit lokale politici. Maar de leerlingen presenteerden met lef. Zelfs bij de kritische vragen van de jury, verdedigden ze hun plannen vol trots. 

Het was een fantastische dag dankzij de gastvrijheid van Stadsdeel Noord, de excellente jury en het enthousiasme van de weekendschool leerlingen! Ze hebben terecht de voorpagina van de stadsdeelkrant gehaald.

   
Foto’s: Steef Meyknecht