fbpx
020 – 280 17 00 EN

Building a global network: uitwisseling met Hong Kong

08-05-2013

8 mei 2013
Sinds 2009 heeft ook Hong Kong een weekendschool. Inmiddels zijn er locaties in twee districten waar iedere zondag 64 leerlingen een inspirerend programma volgen.

Naast het weekendschool programma betrekt IMC Sunday School veel vrijwilligers om de leerlingen te helpen bij het verbeteren van hun Engelse taal. IMC Sunday School is een samenwerking tussen IMC Charity Foundation en de Boys’ and Girls’ Clubs Association of Hong Kong (BGCA). In april zijn er twee projectmanagers van BGCA samen met Polly Chan, de manager van de IMC Chartity Foundation, op bezoek geweest bij IMC Weekendschool. Ze bezochten onder andere de vestiging in Den Haag. Afgelopen week stond het tweede deel van de uitwisseling op het programma. Tessa Coolen, locatiemanager van de vestiging in Den Haag, en Marion Weijman bezochten de twee scholen in Hong Kong. De leerlingen in Hong Kong zijn net als onze leerlingen zeer gemotiveerd. Met het onderwerp van deze week – Environmental Protection -gingen de leerlingen enthousiast aan de slag. Een mooie start van een inspirerende uitwisseling. 

Onder het motto ‘Make a Change for a Brighter Future’ zal IMC Sunday School het komend jaar verder bouwen aan haar ambitie. In september wordt er met twee extra groepen gestart en zullen er voor het eerst vier klassen zijn. IMC Weekendschool ondersteunt haar zusterschool in Hong Kong graag met het realiseren van deze ambitie.

“Niet alleen voor ons, maar ook voor de leerlingen is het geweldig om deel uit te maken van een global network” Lilian Sze. 

Voor meer informatie over IMC Sunday School: www.imcsundayschool.hk

 

Studenten van Hong Kong

Fun group met Tessa

Studenten namiddag met Marion