fbpx
020 – 280 17 00 EN

9e lichting IMC Weekendschool Amsterdam West afgestudeerd!

21-05-2014

Afgelopen zondag heeft alweer de negende lichting van IMC Weekendschool Amsterdam West de eindstreep gehaald. Na 81 zondagen en 15 vakgebieden, konden nu de diploma’s worden uitgereikt. Maar voordat het zover was kwamen er eerst nog een aantal bijzondere sprekers aan bod, aangekondigd door een trotse meester Wilco.

Om te beginnen is er de presentatie van het vaktijdschrift Future Perspectives Published, dat de leerlingen samen met uitgeverij Reed Elsevier hebben gemaakt. Het eerste exemplaar hiervan wordt door Yassira (namens de klas) aangeboden aan Heleen Nawijn, de oprichter van IMC Weekendschool. Zij neemt dit bijzondere vaktijdschrift met veel plezier aan en vertelt vervolgens over het Future For Life Institute, het leukste netwerk van Nederland bestaande uit alle oud-leerlingen en gastdocenten van IMC Weekendschool. Deze diploma-uitreiking is namelijk zeker niet het definitieve einde voor de leerlingen bij IMC Weekendschool. Graag ziet Heleen en alle docenten de oud-leerlingen terugkomen bij activiteiten van FFL – of wie weet in de toekomst als gastdocent! Het vaktijdschrift Future Perspectives Published is hier ook als website te vinden.

Behalve een vaktijdschrift was er ook een film gemaakt door een select groepje leerlingen, tezamen met twee hele betrokken filmmakers: Nina Koll en Olfa Ben Ali. In opdracht van Stichting Aanpak Overlast Amsterdam hebben vijf leerlingen de film Straatcoach in Actie gemaakt. Van verhaallijnen schrijven en interviewen tot filmen en acteren: zij deden alles zelf. Mourad Taimounti, oprichter van deze stichting, was speciaal voor deze première naar de dipoloma-uitreiking gekomen. De film Straatcoach in Actie is nu zelfs op de officiële website van de Straatcoaches te zien. Mourad Taimounti is niet alleen onder de indruk van de film, maar ook van alle leerlingen uit de klas (met wie hij een paar lessen eerder als gastdocent kennis had gemaakt).

Dat jullie hier zitten, betekent al dat jullie een voorbeeld voor anderen zijn. Ik werk vooral voor jongeren waarmee het niet zo goed gaat, maar jullie geven mij veel vertrouwen en inspiratie voor de toekomst. Mourad Taimounti, manager Stiching Aanpak Overlast Amsterdam

Dan geeft meester Wilco, voordat de diploma’s dan echt zullen worden uitgereikt, het woord aan de nieuwe stadsdeelvoorzitter van Amsterdam West: Gerolf Bouwmeester. Op deze bijzondere dag zal hij de diploma’s persoonlijk ondertekenen en uitreiken aan elke leerling, maar eerst laat hij de leerlingen weten dat leren nooit ophoudt – ook niet na vandaag – en spoort ze aan om dat het hele leven te blijven doen. De stadsdeelvoorzitter gaf daarbij nog wel een laatste advies: om levenslang te leren heb je ook de hulp van anderen nodig, dus zoek mensen om je heen die je verder kunnen helpen.

Blijf levenslang leren, op school maar ook daarnaast. En zoek mensen om je heen die je verder kunnen helpen. Gerolf Bouwmeester, stadsdeelvoorzitter Amsterdam West

Het officiële moment is dan eindelijk aangebroken. In groepjes worden de leerlingen van deze negende lichting naar voren gehaald. Daar worden zij door meester Wilco of juf Layla één voor één toegesproken, waarna zij dan echt hun handtekening mogen zetten onder hun officiële en welverdiende IMC Weekendschool diploma. Er volgt muziek cause I’m happy..!, handen worden geschut, felicitaties vliegen over en weer, leerlingen stralen en ouders zijn beretrots. Lichting 9: jullie mogen super-trots zijn op jezelf en de klas! En dat geldt natuurlijk ook voor alle andere 228 derdejaars op de negen andere vestigingen die hun diploma’s hebben gekregen. Tot bij Future For Life!