Hier maken we toekomst

Wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, haalt het meeste uit zijn leven. Daarom laat Stichting IMC Weekendschool nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. We richten onze lessen zo in, dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Dat worden ervaringen die bijblijven en de horizon verbreden. We stimuleren het lef van onze leerlingen en bieden hen een ijzersterk netwerk. Zo geven we hun de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn.

Stichting IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatie-gericht onderwijs voor jongeren van 10-14 jaar oud, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. We zijn actief op 58 locaties door het land, via de programma’s IMC Weekendschool, IMC Basis, IMC on Tour en IMC Alumni.

Programma’s Stichting IMC Weekendschool

IMC Weekendschool

Aanvullend onderwijs op zondag, 3 jaar lang, in de grote steden, leerlingen uit groep 7, 8 en de brugklas.

IMC Basis

Ons programma gericht op integratie van onze onderwijsfilsofie in het basisonderwijs. Onder schooltijd, twee jaar lang, op een groeiend aantal basisscholen in groep 7 & 8.

IMC on Tour

Aanvullend onderwijs na schooltijd, 1 jaar lang met een zomerschool, voor nieuwkomerskinderen in taalklassen en internationale schakelklassen.

IMC Alumni

Vervolgprogramma voor oud-leerlingen om de opgedane kennis en ervaring te versterken en hen te inspireren, motiveren, begeleiden en ondersteunen bij studiekeuzes of het vinden van een passende plaats op de arbeidsmarkt en de samenleving.

Help mee

Word partner

Jaarlijks worden onze lessen mogelijk gemaakt door 2.500 bedrijven, organisaties, donateurs en fondsen met financiële middelen, locaties, diensten, gastlessen en advies.

Word vrijwilliger

Meer dan 7.500 vrijwilligers zetten zich jaarlijks in als gastdocent of begeleider bij een van onze programma’s. Verrijk je eigen wereld en die van onze leerlingen door het delen van je kennis of enthousiasme. Bekijk hoe u mee kunt doen

Onze locaties

Elke week volgen ruim 3.000 gemotiveerde jongeren ons aanvullend en motivatie gericht onderwijs, op 58 locaties door het land.

Vacatures

Werken bij Stichting IMC Weekendschool kan op een van onze locaties door het land, of op ons hoofdkantoor.

Een kijkje in de klas | Alumni aan het woord

Onze hoofdsponsoren